Ex-RBC'ers: overzicht week 37

Gepost door:Remy // 2008-09-14 00:00:00 // 2784 keer bekeken

Laatste seizoen bij RBC: 2007/2008
- Voor NAC stond de beladen derby tegen Willem II op het programma. De manschappen van trainer Robert Maaskant wisten de winst op AZ echter geen goed vervolg te geven. In eigen huis ging de ploeg met 1-3 onderuit. Kees Kwakman speelde de hele wedstrijd en schoot een vrije trap net naast. Tyrone Loran is nog niet fit genoeg na zijn nekblessure. Op de bank bij de Bredanaars was wel plaats voor Wesley Pollemans, de zoon van Jan.

- De Graafschap won voor het eerst sinds 23 januari een eredivisieduel. Peter Jungschlger lijkt definitief de plaats van Rogier Meijer te hebben ingenomen. Behalve de middenvelder begon ook Geert den Ouden in de basis tegen Vitesse. Na twintig minuten kreeg De Graafschap een strafschop toen Den Ouden werd vastgehouden bij een vrije trap. Oost benutte het buitenkansje en zorgde daarmee direct voor de eindstand.

- Na de 2-5 nederlaag tegen ADO Den Haag hield Sparta nu de schade beperkt tegen PSV: 1-0 verlies. Edouard Duplan kwam een kwartier voor tijd als invaller in het veld.

- Alles leek voorspoedig te gaan bij sc Cambuur: veel nieuwe spelers, een vol stadion en in eerste instantie ook veel punten. Nu verloren de Friezen echter voor de tweede keer op rij met drie doelpunten verschil. Helmond Sport overklaste Cambuur met 4-1. Danny Guijt kreeg een gele kaart. De nieuwe nederlaag werd trainer Jurrie Koolhof fataal. Zondag werd hij op non-actief gesteld en daarmee is hij de eerste trainer dit seizoen die het veld moet ruimen. Koolhof was sinds 2007 in dienst bij Cambuur en werd in zijn eerste seizoen slechts zeventiende. Voorlopig nemen zijn assistenten het over, waaronder oud-RBC-doelman Wim de Ron.

- Jeffrey Vlug kwam als invaller een half uur in actie tegen FC Eindhoven. Go Ahead Eagles speelde met 2-2 gelijk tegen de Brabanders.

- HFC Haarlem wist opnieuw te winnen. Deze speelronde moest Fortuna Sittard eraan geloven: 1-2. Laurens ten Heuvel (foto) was bij beide doelpunten betrokken. In de 82e minuut gaf hij de assist waaruit Haarlem de 1-1 scoorde. Daarna werd de spits, die ook een gele kaart kreeg,vastgehouden in het zestienmetergebied, de penalty werd benut door Wijks. Haarlem klimt verder op de ranglijst en staat nu verrassend derde.

Laatste seizoen bij RBC: 2006/2007
- Paul de Lange ging met FC Volendam fors onderuit tegen Feyenoord. Twee weken geleden kwam Heerenveen met de schrik vrij tegen de promovendus, maar nu was het verschil overduidelijk: 5-0. Rechtsback Gerry Koning ontbrak nog vanwege een enkelblessure.

- Arjan Ebbinge speelde niet door een knieblessure.

- Kevin Diaz was slechts invaller bij FC Eindhoven. In de twintig minuten dat hij in het veld stond scoorde zowel Go Ahead Eagles als Eindhoven nog n keer.

Verder viel ons de prestatie van Mark Volders op. Zijn club Excelsior Moeskroen won met 4-2 van AA Gent en gaat daardoor na vier speelronden zonder puntverlies aan de leiding.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd