Voorbeschouwing Telstar-RBC

Gepost door:Remy // 2008-09-14 00:00:00 // 2753 keer bekeken

Er kan niet te lang worden stilgestaan bij de enerverende wedstrijd tegen MVV, want maandagavond komen alle clubs in de Jupiler League weer in actie. RBC richt de blik op het uitduel tegen Telstar.

Telstar is sinds deze zomer verlost van Stormvogels, de amateurclub waarmee het in 2001 was gefuseerd. De samenwerking leverde niet het gewenste resultaat en werd formeel beindigd, waardoor Telstar kon deelnemen in de voetbalacademie van AZ. Telstar wisselde ook van trainer. Luc Nijholt vertrok als assistent naar Red Bull Salzburg en zijn opvolger werd Edward Metgod, voorheen de rechterhand van Louis van Gaal bij AZ. In het kielzog van Metgod kwam ook Joona Toivio naar Velsen. De Fin wordt een jaar gehuurd van de Alkmaarders. Verder haalde de club Glynor Plet binnen. De spits,vorig seizoen bij FC Lisse ploeggenoot van Patrick Duarte, heeft al drie goals achter zijn naam staan. Een andere aanvaller, Kasper de Fries-Johansen, kwam over van aartsrivaal Haarlem en scoorde als invaller zowaar twee keer in twee wedstrijden.

De competitiestart van Telstar was veelbelovend. Degradant Excelsior werd in Rotterdam met 0-1 verslagen en tegen FC Den Bosch en TOP Oss werd 2-2 gelijk gespeeld. Daarna werd louter verloren. De 4-2 nederlaag tegen Haarlem (dat tegen RBC niets had in te brengen, maar inmiddels wel derde staat!) kwam keihard aan. Ook FC Zwolle en RKC bleken te sterk.

De sterspeler
Melvin Holwijn is na Sander Oostrom de nummer twee op de eeuwige topscorerslijst van Telstar. De Amsterdammer begon er zijn profcarrire in 1998 en na uitstapjes bij Iraklis Saloniki en Cambuur Leeuwarden keerde hij in 2006 terug. Dit seizoen, zijn negende in Velsen, voegde hij n goal toe aan zijn totaal van 57.

Vorige ontmoeting
Telstar-RBC was de laatste wedstrijd van het seizoen 2007/2008. Uitgerekend Laurens ten Heuvel, destijds door RBC verhuurd aan de Noord-Hollanders, opende de score. Een treffer van Benjamin Martha werd afgekeurd wegens buitenspel, waarna Willemsen er na een lange rush 2-0 van maakte. In de tweede helft pakte Martha toch zijn doelpuntje mee. Kees Kwakman was nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij zag zijn vrije trap op de lat uiteen spatten. De Roosendalers sloten het seizoen af met een elfde plaats, Telstar finishte als veertiende.

Tata Steel Stadion
Sportpark Schoonenberg heet voortaan Tata Steel Stadion. Tata Steel, een multinational uit India, heeft zich voor drie jaar als sponsor aan Telstar verbonden en zal elk seizoen een kwart miljoen overmaken. Het stadion in Velsen-Zuid werd in 1948 geopend en vanwege achterstallig onderhoud is het inmiddels in slechte staat. Iedereen kent wel de verhalen over koude douches en lekkages in de kleedkamers. Vorig jaar werd de zittribune aan de westzijde zelfs afgekeurd in verband met instortingsgevaar. De bouw van een nieuwe hoofdtribune met businessruimtes staat in de planning. Tot die tijd kunnen slechts zon 2.000 supporters de thuiswedstrijden van De Witte Leeuwen bezoeken.

Telstar-RBC Roosendaal
Datum: 15 september 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Tata Steel Stadion
Scheidsrechter: Van Meenen
Assistent-scheidsrechters: Van der Zanden en De Vries
Vierde official: Cairo




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd