RBC treft oude bekenden in Almere

Gepost door:Remy // 2006-09-28 00:00:00 // 2804 keer bekeken

Winnen in de laatste minuut van de wedstrijd in Stadion De Vijverberg is mooi, zeker als je door puntverlies van FC Dordrecht en FC Den Bosch de koppositie overneemt. Het overkwam RBC, dat morgen in actie komt tegen FC Omniworld. De club uit Almere trad vorig seizoen toe tot het betaald voetbal. Trainer Jan Schulting en zijn quipe eindigden als negentiende en hielden daarmee alleen Fortuna Sittard onder zich. Dit seizoen gaat het heel wat beter. Na acht wedstrijden staat Omniworld twaalfde in de Jupiler League, met tien punten op zak. Toch zijn de De Zwarte Schapen nog wat wisselvallig. Want tegenover mooie overwinningen op FC Zwolle, FC Emmen en AGOVV, staan ruime verliezen tegen FC Dordrecht, FC Den Bosch en Stormvogels Telstar.

In de voorbereiding op dit seizoen maakten beide teams al kennis met elkaar. Sven Delanoy en Hans Denissen schoten RBC destijds naar de 0-2 winst. Bovendien lopen er nogal wat oude bekenden rond bij FC Omniworld. Zo is Jeffrey Kooistra manager technische zaken en maken Juan Viedma en Remco Heerkens deel uit van de selectie. Laatstgenoemde wist dit seizoen zelfs al twee keer te scoren.

Morgenavond zal RBC het moeten stellen zonder de geschorste Rodney Ubbergen. Ook Paul de Lange is er waarschijnlijk nog niet bij, hij is herstellende van een knieblessure. Henk Vos is daarentegen wel van de partij. De spits is gewoon inzetbaar zolang er nog geen definitieve uitspraak is over het spuugincident. De thuisploeg kan vanaf morgen beschikken over Jamal Dibi. De 26-jarige aanvaller keerde terug in Nederland na een avontuur in Qatar en is inmiddels speelgerechtigd. De Zeeuw kampt nog wel met een lichte hamstringblessure.

Jan Schulting spreekt op de officile website van FC Omniworld van een mooie wedstrijd. 'Wedstrijden tegen de koploper zijn altijd wedstrijden met een speciaal tintje vooral als je dan ook nog thuis speelt. RBC was vooraf aan het seizoen d kampioenskandidaat voor mij, het elftal van RBC is een heel evenwichtig elftal. De selectie is met de combinatie van jeugdig elan en routine uitstekend in balans. FC Omniworld zaluit gaan van de kracht van het eigen team, we gaan geen wedstrijd spelen om tegen elk belang de nul te houden. Voor ons is het belangrijk om op alle fronten een weerwoord te bieden aan het spel van RBC, zowel met kracht en inzet maar ook op technisch gebied.' De wedstrijd in het Mitsubishi Forklift Stadion begint om 20:00 uur en wordt geleid door scheidsrechter Ed Jansen.

Vermoedelijke opstellingen:
FC Omniworld: Molenaar; Huisman, Prinsen, Viedma, Hollart; Duits, Amrabat, Heerkens; Haklander, akir en Caravella.

RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Loran, Kwakman, Fleur; Delanoy, Guijt, Jungschlger; Duplan, Ten Heuvel en Denissen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd