Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-MVV

Gepost door:Remy // 2008-09-11 00:00:00 // 2790 keer bekeken

RBC toont meer inzet dan vorig seizoen en bij vlagen wordt er beter gevoetbald, maar de resultaten tot nu toe zijn ondermaats. Na twee nederlagen op rij, die beide onnodig waren, moeten de Roosendalers zich vrijdag voor eigen publiek zien te herpakken.

De topvijf gaat uitvechten wie er met de eerste periodetitel vandoor gaat, maar net als RBC heeft tegenstander MVV daar geen uitzicht meer op. Met acht punten staat de club uit Maastricht negende in de stand. MVV, sinds dit seizoen getraind door Fuat Capa, heeft al enkele zware wedstrijden achter de rug. De seizoensouverture leverde een 0-0 op tegen FC Zwolle, gevolgd door een nipte 0-1 nederlaag tegen Excelsior, dat vorige week met dezelfde cijfers RBC met een teleurstelling achterliet. MVV won daarna met 3-1 van Helmond Sport en FC Den Bosch, maar bleef tegen Go Ahead Eagles op 1-1 steken.

MVV deed deze zomer opvallende zaken op de transfermarkt. Zo werd Christian Brls, Belgisch jeugdinternational, voor liefst 350.000 euro weggehaald bij Eupen uit de tweede klasse. De Duitstalige spelmaker verkoos het Nederlandse voetbal boven clubs als AA Gent, Germinal Beerschot en Club Brugge. Verder werd Blent Akin aangetrokken. De in Brussel geboren Turk doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht en won met Galatasaray de Turkse titel en beker en speelde in de Champions League. Bolton Wanderers contracteerde hem voor drie seizoenen, maar mede door een zware knieblessure slaagde Akin niet in Engeland. Na enkele weken was al opschudding ontstaan rond het voormalige talent, omdat Capa alles behalve tevreden was over de inzet van Akin. De trainer deed dan ook pas twee keer een beroep op hem. Vorige week probeerde MVV nog de aanvallende middenvelder Stijn Haeldermans aan de selectie toe te voegen, maar de club kon de Belg niet betalen.

De trainer
Er werd gesproken met Wim Rijsbergen en Erwin Koeman, maar uiteindelijk presenteerde MVV de onbekende Fuat Capa als opvolger van Robert Maaskant. De Turkse Belg solliciteerde zelf bij de club en tekende voor n seizoen met optie tot verlenging. De voormalig bankdirecteur was op zijn 29e al hoofdtrainer van KV Turnhout en coachte vervolgens Patro Maasmechelen, Verbroedering Geel en VW Hamme. Vorig seizoen was hij een paar maanden in dienst bij het Turkse Genlerbirliği, maar die club kon zijn eisen (een nieuwe technische staf) niet invullen. Capa keerde daarop terug bij Hamme in de Belgische tweede klasse.

De sterspeler
Gunter Thiebaut is de doelpuntenmachine van MVV. De spits maakte in het verleden zijn goals voor onder andere Eendracht Aalst, Omonia Nicosia, Denderleeuw, 1.FC Saarbrcken en FCV Dender EH. In zijn debuutseizoen bij MVV vond Thiebaut meteen 22 keer het net, waaronder tweemaal tegen RBC. Dit seizoen staat hij op twee doelpunten.

Vorige ontmoeting
RBC was vorig seizoen dicht bij de eerste winst op MVV in Maastricht ooit. Kees Kwakman kopte de bezoekers op aangeven van Sven Delanoy naar een voorsprong en de Roosendalers kregen nog enkele grote kansen. Die werden echter niet verzilverd en aan de overkant ging Erwin Friebel in de fout, waardoor Gomez de gelijkmaker op het bord bracht. In blessuretijd leek RBC toch nog met de zege aan de haal te gaan. Na hands van Haastrup kreeg RBC een strafschop en de ingevallen Henk Vos zette zich achter bal. De routinier schoot echter slap in, waardoor Van den Ban depenalty kon stoppen.

Ex-spelers
Ebou Sillah speelt ook dit seizoen bij MVV. De Limburgers namen de aanvaller definitief over van FC Brussels. In zijn enige wedstrijd tot nu toe, tegen Den Bosch, scoorde Sillah de 3-1. Deze week keerde de Gambiaan terug van een interland tegen Liberia, waardoor hij inzetbaar is tegen RBC. Overigens zijn Hans Denissen en mer zpoyraz afgelopen transferperiode vertrokken bij MVV.

RBC Roosendaal-MVV
Datum: 12 september 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Van Boekel
Assistent-scheidsrechters: Buiting en Goossens
Vierde official: De Goeij




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd