Jong RBC Roosendaal verliest bekerduel

Gepost door:ForzaRbc // 2008-09-08 00:00:00 // 2759 keer bekeken

Jong RBC Roosendaal heeft zijn eerste nederlaag in het bekertoernooi moeten slikken. Het tweede elftal onder leiding van trainer/coach Eric Hellemons verloor met 1-0 bij de Rotterdamse club. In de 80ste minuut was het Kevin Wattamaleo die voor de 1-0 eindstand zorgde.

Jong Feyenoord had een veldoverwicht de gehele wedstrijd, maar in de eerste helft kwam RBC niet echt in de problemen. Vlak voor het rust signaal kwam Feyenoord bijna op voorsprong. Een corner van Danny Buijs kwam bij Hofland terecht, maar zijn inzet werd nog net door Friebel uit het RBC doel gehouden. De Roosendalers waren in de eerste helft niet gevaarlijk.

Feyenoord bleef ook de tweede helft de bovenliggende partij en drong steeds meer aan. Manteiga dwong Friebel met harde schoten twee keer tot het uiterste. Behalve de doelman had Hellemons slechts Filip Chlup meegenomen van het eerste elftal, terwijl Feyenoord onder anderen Danny Buijs, Theo Lucius, Kevin Hofland en Diego Biseswar aan de aftrap bracht.

Het vele balbezit aan Feyenoords zijde nam met het wegzenden van RBC'er Thomas van de Houten alleen nog maar meer toe. De invaller bij de Roosendaalse club (in het veld gekomen voor Chlup, die last kreeg van de knie) kreeg van scheidsrechter Jan Wegereef binnen een minuut twee gele prenten cadeau nagrove charges op eerst Mitchell Schet en daarna op Diego Biseswar.

Uiteindelijk was het Wattamaleo die tien minuten voor tijd de ban brak. De linksback kreeg de bal wat gelukkig mee en schoot onder de inkomende Friebel door de 1-0 binnen. RBC kreeg vervolgens nog twee kansen, maar wist deze niet te benutten. A-junior Bob Ruissen zag zijn inzet gekeerd door Feyenoord-doelman Darley en een poging van Cuco Martina werd van de doellijn gehaald.

Jong Feyenoord - Jong RBC 1-0