Voorbeschouwing Excelsior-RBC

Gepost door:Remy // 2008-09-03 00:00:00 // 2690 keer bekeken

Tegen BV Veendam verloor RBC door een scheidsrechterlijke dwaling en vooral doordat het zelf te gemakkelijk doelpunten weggaf. Dat zal vrijdag anders moeten. De ploeg van trainer/coach Rob Meppelink speelt wederom op verplaatsing, deze keer bij Excelsior.

De Rotterdammers, gedegradeerd uit de eredivisie, begonnen uiterst slecht aan het seizoen, maar hebben zich hersteld. Ton Lokhoff zag zijn elftal verliezen van Telstar (0-1), maar vervolgens werd gewonnen van MVV (0-1), Fortuna Sittard (5-1) en AGOVV (2-3). Daardoor is Excelsior na vier speelrondes koploper in de Jupiler League, samen met sc Cambuur.

Hoewel een echte uittocht Excelsior bespaard bleef, vertrokken deze zomer toch enkele basisspelers. Ronald Graafland, Sieme Zijm, Kees Luijckx en de voormalig RBCers Jorg van Nieuwenhuijzen, Mitchell Piqu en Geert den Ouden verlieten de club. Lokhoff kreeg er doelman Erwin Mulder en Rogier Veenstra voor terug.

De sterspeler
Johan Voskamp scoorde vorig seizoen zes doelpunten, voornamelijk als invaller. De spits had vorig seizoen Geert den Ouden voor zich, maar trok desondanks de aandacht van ADO Den Haag. De gepromoveerde Hagenezen hadden naar verluidt 150.000 euro over om het eenjarige contract van Voskamp af te kopen. Excelsior liet hem echter niet gaan. Dit seizoen staat de teller op n goal, de winnende in de laatste minuut tegen MVV.

Vorige ontmoeting
Ruim 800 man bezetten de gehele korte zijde van stadion Woudestein. RBC stond op de rand van promotie naar de eredivisie en iedereen wilde erbij zijn. In de finaleronde van de play-offs van het seizoen 2006/2007 hadden beide ploegen in Roosendaal gelijk gespeeld, waardoor het duel in Rotterdam de beslissing kon brengen. Laurens ten Heuvel had eeuwige roem op zijn schoen, maar Andwel Slory ging een kwartiertje voor tijd met de eer strijken. Hij ontsnapte, randje buitenspel, aan de aandacht van de verdedigers van RBC, twijfelde niet en liet Friebel kansloos: 1-0.

Ex-spelers
Mels van Driel speelde tussen 2003 en 2005 voor Excelsior. In die twee jaar in de eerste divisiedroeg hij 65 wedstrijden het shirt van de Rotterdammers(n doelpunt). Na 2,5 jaar Fortuna Sittard kwam de Rotterdammer in januari van dit jaar naar RBC.

Stadion Woudestein
Sinds de oprichting van Excelsior in 1902 speelde het team haar wedstrijden op een terrein bij het landgoed Woudesteyn, waar het stadion naar is vernoemd. Meerdere malen moest de club uitwijken naar andere locaties, maar in 1939 keerde Excelsior terug naar Woudestein. Tussen 1997 en 2000 werd het stadion grondig verbouwd. De derde club van Rotterdam heeft een van de kleinste stadions in het Nederlandse betaald voetbal. De capaciteit bedraagt slechts 3.527 toeschouwers, maar dat is op een enkele uitzondering na ruim voldoende. De eerste twee thuiswedstrijden van het huidige seizoen was het stadion slechts voor de helft gevuld.

Excelsior-RBC Roosendaal
Datum: 5 september 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Stadion Woudestein
Scheidsrechter: Van Egmond
Assistent-scheidsrechters: Hoksbergen en Schenkels
Vierde official: Van Leijenhorst




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd