Ex-RBC'ers: overzicht week 35

Gepost door:Remy // 2008-08-31 00:00:00 // 2734 keer bekeken

Laatste seizoen bij RBC: 2007/2008
- Kees Kwakman heeft meteen een basisplaats veroverd bij NAC. De Volendammer speelde de hele wedstrijd naast Rob Penders in het centrum. De ploeg van trainer Robert Maaskant verraste op de eerste speeldag van de eredivisie AZ in Alkmaar. Het werd 1-2. De Bredanaars moesten het stellen zonder Tyrone Loran. De verdediger heeft nog wat tijd nodig om wedstrijdfit te worden na zijn nekblessure.

- Peter Jungschlger (foto) heeft zijn debuut gemaakt voor De Graafschap. De middenvelder begon op de bank, maar mocht al na zeventien minuten invallen voor Rogier Meijer, die niet goed in de wedstrijd zat. Jungschlger zag zijn ploeg met 2-0 verliezen van NEC en pakte zelf een gele kaart. Spits Geert den Ouden speelde wel de hele wedstrijd en ook hij kreeg geel. Een andere aanvaller, Donny de Groot, werd in de 80e minuut ingebracht.

- Spartaan Edouard Duplan moest genoegen nemen met een invalbeurt van negen minuten. Op het Kasteel werd Sparta met 2-5 verslagen door promovendus ADO Den Haag.

- Danny Guijt was opnieuw trefzeker bij sc Cambuur. De Friezen overklasten FC Emmen, dat nog niet had verloren, met 6-2. Guijt tekende voor de 4-1. Na vier duels is Cambuur gedeeld koploper met negen punten. Daarnaast heeft de ploeg een uitstekend doelsaldo van 12-5.

- Jeffrey Vlug zat zijn wedstrijd schorsing uit naar aanleiding van zijn rode kaart tegen RKC. Zijn club Go Ahead Eagles won voor het eerst, met 1-0 van FC Omniworld.

- Laurens ten Heuvel kwam zondag in actie. Haarlem speelde de streekderby tegen Telstar, waar de spits de tweede helft van vorig seizoen nog speelde. Haarlem was de winnaar in de burenruzie: 4-2. Ten Heuvel stond een uur binnen de lijnen.

Laatste seizoen bij RBC: 2006/2007
- Paul de Lange ging met FC Volendam onderuit tegen SC Heerenveen: 2-3. De middenvelder, die in het verleden bij Heerenveen onder contract stond, kreeg een gele kaart. Rechtsback Gerry Koning ontbrak bij FC Volendam. Hij herstelt van een ingescheurde enkelband.

- Arjan Ebbinge nam het met FC Den Bosch op tegen MVV. De routinier moest al na een kwartier vervangen worden in verband met een knieblessure. De bij tegenstander MVV ingevallen Ebou Sillah scoorde in blessuretijd de 1-3 voor de club uit Maastricht. De Gambiaan profiteerde in zijn eerste duel van het seizoen van gepruts van de eveneens ingevallen Den Bosch-goalie Zaari.

- Kevin Diaz kwam niet in actie voor FC Eindhoven wegens een schorsing. De aanvaller kreeg vorige week rood tegen VVV. Zonder Diaz boog Eindhoven een 2-0 achterstand tegen Helmond Sport om in een voorsprong. Scheidsrechter Van Hulten trok vervolgens zeer veel extra tijd bij, waarin de Helmonders nog twee keer het net vonden: 4-3.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd