Bekersucces Jeugd

Gepost door:Rbcfan // 2008-08-31 00:00:00 // 2737 keer bekeken

RBC Roosendaal was zaterdag 30 augustus uiterst succesvol tijdens het bekertoernooi. RBC A1 wist ook zijn 2e poulewedstrijd te winnen en is daardoor zeker van de 2e ronde. In een wedstrijd tegen Excelsior hadden de jongens van Robert Molenaar het vooral in het begin moeilijk maar door puik keeperswerk van doelman Niels van Sundert wist de Roosendaalse ploeg ongeschonden door deze fase te komen. RBC won de wedstrijd met 3-2 door doelpunten van Thomas van Houten, Nelson Monteiro en Thomas van Soerland. Woensdag speelt het A1 zijn laatste poulewedstrijd thuis tegen Barendrecht A1 maar deze wedstrijd is niet meer van belang voor plaatsing van de 2e ronde. Toch zal het er RBC alles aan gelegen zijn om deze poulefase met 9 punten uit 3 wedstrijden af te kunnen sluiten.

RBC B1 moest op bezoek bij Feyenoord en alleen winst zou uitzicht geven op de volgende ronde. Blijkbaar was de ploeg zich daarvan goed doordrongen want na 80 minuten voetbal stond er voor de Rotterdamse ploeg een ontluisterende 1-6 op het scorebord. Beide ploegen ontmoeten elkaar ook in de competitie dus voor RBC een mooie middag om het vertrouwen naar die competitie verder op te vijzelen. Voor RBC scoorden: Rick Dielemans 2x, Pepijn Veerman 2x en Masoud Osmanie 2x. RBC B1 heeft in zijn laatste poulewedstrijd plaatsing naar de volgende ronde volledig in eigen hand. Het mag zelfs met 4 doelpunten verschil verliezen van Feyenoord BVO maar zover zal de ploeg het zeker niet laten komen.

Het C1 zou naar Ajax gaan om daar tegen de C1 te spelen maar die wedstrijd ging niet door. In allerijl werd er een nieuwe tegenstander gevonden en die kwam er ook in FC Dordrecht C1. Of de Dordtenaren achteraf blij moeten zijn met deze extra wedstrijd is de vraag want de jongens van Erwin de Nijs gaven de tegenstander even een lesje doelpuntenmaken. Het werd maar liefst 8-1, een mooie opsteker voor de competitiestart van volgende week.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd