Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Veendam-RBC

Gepost door:Remy // 2008-08-27 00:00:00 // 2721 keer bekeken

Met zes punten uit drie wedstrijden doet RBC goed mee. Vrijdag staat een uitduel gepland tegen BV Veendam, dat juist erg slecht van start is gegaan. Als enige club in de Jupiler League heeft Veendam enkel nederlagen geleden. Ook het doelsaldo laat duidelijke cijfers zien: twee voor en negen tegen.

Veendam-trainer Joop Gall wil graag Veenkoloniaals voetbal zien, maar het ontbrak de afgelopen wedstrijden vooral aan inzet. Na afgetekende verliezen tegen Cambuur (0-3) en RKC (4-1) ging Veendam ook tegen FC Omniworld onderuit: 2-1. De enige die tot dusver wist te scoren is Michiel Hemmen. De aanvaller kwam deze zomer over van FC Volendam. Daarnaast haalde Veendam Niek Loohuis terug van SC Heerenveen en zorgde de club voor een verrassing door Sjaak Polak te contracteren. Daartegenover stond het vertrek van Ruben Schaken naar VVV.

De trainer
Joop Gall (44) speelde zestien jaar lang profvoetbal in het noorden van het land. Hij begon in het seizoen 1983/1984 bij FC Groningen en verruilde die club vervolgens meerdere malen voor BV Veendam. In totaal speelde hij acht jaar bij Groningen, verdeeld over drie periodes. Verder stond hij n jaar onder contract bij SC Heerenveen en zeven bij BV Veendam (1984/86, 1987/1990 en 1997/1999). Nadat Gall zijn actieve carrire had beindigd bleef de binding met de Groningse clubs bestaan. Vanaf 2001 was hij assistent-trainer van FC Groningen. Gedurende die jaren behaalde hij zijn trainersdiplomas en in 2005 werd hij bij Veendam de opvolger van Jan Korte, die algemeen directeur werd en dat overigens nog steeds is.

De sterspeler
Geheel onverwacht tekende Sjaak Polak een paar dagen voor de competitiestart een driejarig contract bij BV Veendam. De voormalig speler van Excelsior, FC Twente, ADO en Sparta leek op weg naar het buitenland, maar een overgang naar het Isralische Maccabi Tel Aviv ketste af. Omdat Maccabi al het maximumaantal van vijf buitenlandse spelers onder contract had, moest Polak aantonen van Joodse afkomst te zijn. Daarna bleek hij ook zijn Nederlandse paspoort in te moeten leveren, waarop de verdediger het avontuur afblies. Veendam bood uitkomst en Polak sprak zelfs uit dat zijn nieuwe club voor de titel moet gaan. In zijn eerste wedstrijd werd hij meteen met een rode kaart van het veld gestuurd, omdat hij zou hebben nagetrapt naar Ruud ter Heide van Cambuur. De tuchtcommissie schorste Polak voor drie duels, maar in hoger beroep werd hij vrijgesproken.

Vorige ontmoeting
In december 2007 werd de uitwedstrijd tegen Veendam afgelast, omdat het veld wegens winterse omstandigheden onbespeelbaar was geworden. RBC-trainer Rob Meppelink vond de afgelasting een schande. Hij was met zijn selectie namelijk al in Veendam toen scheidsrechter De Groot de grasmat afkeurde. Volgens Meppelink wist de KNVB al dagen eerder dat er in de Langeleegte niet gevoetbald kon worden. De inhaalwedstrijd in januari eindigde zoals hij begon: met 0-0.

Gjaltema-stadion aan de Langeleegte
BV Veendam kon niet achterblijven en heeft sinds dit seizoen zoals de meeste clubs een commercile naam aan het stadion verbonden. Om de historie niet te verloochenen blijft de Langeleegte wel bestaan. De nieuwe naam luidt daardoor Gjaltema-stadion aan de Langeleegte. Het bedrijf Gjaltema heeft overigens ook een vestiging in Roosendaal. Het stadion werd geopend in 1954 en is in 1998 gemoderniseerd. De capaciteit bedraagt 5290 toeschouwers.

BV Veendam-RBC Roosendaal
Datum: 29 augustus 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Gjaltema-stadion aan de Langeleegte
Scheidsrechter: Makkelie
Assistent-scheidsrechters: Van der Pas en Van Dongen
Vierde official: Fikkert




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd