Interviews
Meest recente interviews

Blessuretijd nekt RBC B1

Gepost door:Rbcfan // 2008-08-27 00:00:00 // 2880 keer bekeken

Uitgerekend in de 83e minuut zag RBC de overwinning bij Spartaan 20 uit zijn handen glippen in een spannende bekerwedstrijd die daardoor in 2-2 eindigde. RBC en Spartaan 20 hebben op deze dinsdagavond er een heuse bekerwedstrijd van gemaakt. Beide ploegen speelden vol op de aanval. Spartaan 20 wist zich gesteund door een 0-1 overwinning in hun 1e wedstrijd tegen de amateurs van Feyenoord en zouden bij winst bijna zeker zijn van de 2e ronde. RBC daarentegen speelde frank en fris en deed helemaal niets onder aan hun Rotterdamse opponent. In de 25e minuut kwamen de Roosendalers zelfs op voorsprong toen Pepijn Veerman goed doorzette aan de rechterkant. Zijn voorzet bereikte Masoud Osmanie die zich knap vrijspeelde en de bal laag in de rechterhoek deponeerde. Spartaan 20 leek even aangeslagen en bijna kon Pepijn Veerman kort na de openingstreffer het genadeschot geven maar zijn inzet belandde aan de verkeerde kant van de paal zodat het bij 0-1 bleef. Spartaan 20 was voetballend wel iets verder dan RBC maar echt tot uitgespeelde kansen kwam het voor de rust niet. RBC daarentegen zette daar een geweldige werklust tegenover en wist de rust te halen met deze krappe voorsprong.

Na de thee zou Spartaan 20 snel op gelijke hoogte komen. Een corner van rechts kon zomaar vrij ingekopt worden door de nummer 4. RBC liet zich door deze tegentreffer niet van de wijs brengen en liet soms oogstrelend aanvallend voetbal zien. Dit werd beloond in wederom een verdiende voorsprong. Ook nu was het Masoud Osmanie die slim de buitenspelval ontweek en alleen voor de doelman geen fout maakte. Na deze treffer kreeg de Roosendaalse ploeg nog legio kansen om de voorsprong uit te bouwen maar het ontbrak net aan dat laatste tikje zodat Spartaan 20 in de wedstrijd bleef en er in blessuretijd alsnog een gelijkspel wist uit te slepen. Voor RBC was dit een bittere pil maar gezien de mogelijkheden tijdens de wedstrijd, de beleving van de spelers, kunnen we constateren dat RBC langzaam op stoom komt richting de competitie die op 6 septemberaanvangt. Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij de amateurtak van Feyenoord op Varkenoord in Rotterdam. Aanvang van deze wedstrijd is 12.00 uur.

RBC Roosendaal A1 boekte een knappe overwinning in hun 1e bekerwedstrijd bij NAC Breda A1. De ploeg van Robert Molenaar won met 0-1.

Zaterdag spelen beide teams hun 2e wedstrijd van de poule. RBC A1 ontvangt op Vierhoeven Excelsior om 14.30 uur, RBC B1 gaat wederom naar Rotterdam nu naar Feyenoord B1, deze wedstrijd wordt om 12.00 uur gespeeld. Bij winst van beide Roosendaalse teams zijn ze nog vollop in de race voor de 2e ronde en is A1 zo goed als zeker geplaatst.