Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 27

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Pollemans lid van raad van commissarissen

Gepost door:Remy // 2008-08-21 00:00:00 // 3236 keer bekeken

Sinds gisteren is Jan Pollemans (foto) geen voorzitter meer van RBC. Pollemans blijft wel aan de club verbonden, als lid van de nieuwe raad van commissarissen.

'Toen ik begin 2007 aantrad, kreeg ik als taak om RBC organisatorisch, maar ook bestuurlijk te professionaliseren. Dit is daarin een belangrijke stap',zegt directeur Manfred Laros in BN/DeStem. De structuurwijziging zat er al een tijdje aan te komen. In september 2007 kondigde het bestuur aan af te treden. 'De directeur wordt belangrijker en ik speel geen voorzittertje voor de show', aldus Pollemans destijds.

De raad bestaat nu uit zes commissarissen, naar twee (voor de posities voetbaltechnisch en juridisch) wordt nog gezocht. Laros: 'Zes keer eerste keus. Mensen met kennis, kunde en een netwerk om RBC nog breder te laten wortelen. Zij controleren en adviseren de directie. Jan Pollemans is er op verzoek van de overige commissarissen bij vanwege zijn ervaring in het profvoetbal.'

De overigeleden zijn Marcel Wijnen (sponsor, directeur Werk en Vakmanschap), Ren van Dommelen (geboren Roosendaler, directeur groente- en fruithandel), Jan Hoogstraten (sponsor, directeur Mikro Electro), Conny Kerkhof- Mos (ex-wethouder, nu Statenlid) en Gerard van der Horst (sponsor, onroerendgoedondernemer). BVR-directeur Jack Vromans wordt adviseur. 'Mensen met een clubhart die dit belangenloos doen',zegt Laros.

In vergelijking met de 'oude' situatie zijn de vereniging en de NV nu gefuseerd, met Laros als directeur. De stichting wordt volledig aandeelhouder. Het stichtingsbestuur kiest een nieuwe voorzitter in plaats van Pollemans, maar zal vooral op de achtergrond blijven. De 'rvc' wijst een voorzitter aan die de club naar buiten toe vertegenwoordigt.

Een ander belangrijk punt voor Laros is de financile situatie. Conform het plan van aanpak moet RBC eind 2009 financieel gezond zijn. 'We halen over '07/'08 alle normen die de KNVB ons oplegt.'




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd