Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-FC Zwolle

Gepost door:Remy // 2008-08-13 00:00:00 // 2669 keer bekeken

RBC heeft aan de wedstrijd met Omniworld drie zeer belangrijke punten overgehouden. Vrijdag komt de ploeg van trainer Rob Meppelink voor het eerst in actie in het eigen Rosada Stadion. De tegenstander is de nummer vier van vorig seizoen, die bovendien pas in de finale van de play-offs werd uitgeschakeld: FC Zwolle.

Behalve in de competitie deed FC Zwolle het vorig jaar ookgoed in het toernooi om de KNVB Beker. De ploeg versloeg onder anderen NEC en sneuvelde pas in de kwartfinale tegen Feyenoord (2-1 nederlaag in de Kuip). Deze zomer verloor trainer Jan Everse de sterkhouders Niklas Moisander, Jordy Zuidam, Anton Jongsma en Toz. De twee laatstgenoemden waren vorig seizoen goed voor respectievelijk twaalf en vijftien doelpunten.

In de zoektocht naar vervangers testte Zwolle tijdens de voorbereiding met name Zuid-Amerikanen. De laatste weken versterkte de club zich met Thiago Grizolli (een Braziliaan), Esteban Giglio (Argentijn), Luis Javier Guarino (Uruguayaan), Zdenko Kapralik (Slowaak) en Radek Grner (Tsjech). Afgelopen maandag werd nog overeenstemming bereikt met Arsenal over het huren van het Nederlandse talent Vincent van den Berg.

FC Zwolle gaat dit seizoen opnieuw een poging wagen de stap naar de eredivisie te zetten en ziet plaatsing voor de play-offs als een must. Tijdens de oefencampagne werd duidelijk dat de club op de goede weg is. Wedstrijden in de regio werden ruim gewonnen, Aberdeen en Xanthi werden verslagen en de Spaanse Primera Divisin-club Real Valladolid werd op 0-0 gehouden. Er werd alleen verloren van Litex Lovech en FC Twente, telkens met slechts n doelpunt verschil. Tijdens de eerste competitieronde in de Jupiler League speelde FC Zwolle doelpuntloos gelijk tegen MVV, dat ook hoge ambities heeft.

De trainer
Jan Everse speelde drie jaar voor Feyenoord en vervolgens vier jaar in het shirt van Ajax. In Amsterdam raakte de linksback ernstig geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij op jonge leeftijd zijn actieve loopbaan moest beindigen. De nu 54-jarige Rotterdammer, die twee interlands speelde, ging vervolgens aan de slag als trainer. Na jaren bij de amateurs gewerkt te hebben, kwam Everse in 1996 terecht bij FC Zwolle, dat hij na twee seizoenen verruilde voor Sparta. Vervolgens was hij werkzaam bij het Finse FC Jokerit, waar hij nog enkele maanden Azubuike Oliseh trainde. Via ondermeer Excelsior Maassluis begon Everse in 2006 aan een nieuwe periode in Zwolle.

De sterspeler
Eric Botteghin is speler van FC Zwolle, maar de vraag is voor hoelang nog. De Braziliaanse verdediger met Italiaans paspoort maakte de afgelopen jaren indruk en zou in de belangstelling staan van VfB Stuttgart en Feyenoord. Vorig seizoen zaten Fiorentina en enkele Duitse clubs al voor hem op de tribune. Botteghin, die aan het eind van de maand 21 jaar wordt, kwam in januari 2007 naar Zwolle en speelde tot dusver 42 competitieduels. De verdediger was daarin vijf keer trefzeker.

Vorige ontmoeting
De eerste wedstrijd in 2008 speelde RBC uit tegen FC Zwolle. Al vroeg in de wedstrijd redde Kees Kwakman op de lijn bij een inzet van Toz. Na elf minuten kwam de voorsprong voor de bezoekers letterlijk uit de lucht vallen, toen een volley vanaf twintig meter van Jeffrey Vlug mooi de kruising in ging. Er waren vervolgens kansen voor beide ploegen. Botteghin kopte op de lat, Vos raakte de paal. Na een uur voetbal glipte een schot van Danny Holla door de vingers van Erwin Friebel: 1-1.

RBC Roosendaal-FC Zwolle
Datum: 15 augustus 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Kuipers
Assistent-scheidsrechters: Brink en Van Roekel
Vierde official: Bronsvoort




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd