Ikedia definitief naar RBC

Gepost door:Remy // 2008-08-11 00:00:00 // 2765 keer bekeken

Pius Ikedia blijft bij RBC. De Nigeriaanse aanvaller heeftvorige week aangetoond fit te zijn en tekent een contract voor de rest van het seizoen, met een optie voor nog n jaar. Mogelijk maakt hij in het thuisduel met FC Zwolle zijn eerste minuten. Afgelopen vrijdag was hij al met de selectie mee gereisd naar Almere, waar hij zijn nieuwe ploeggenoten vanaf de bank steunde.

De 28-jarige Ikedia kwam in het seizoen 1999/2000 bij Ajax terecht. Daar wist hij echter geen vaste basisplaats te veroveren. De Amsterdammers verhuurden hem vervolgens een seizoen aan FC Groningen en daarna twee jaar aan RBC. In Roosendaal speelde hij 39 competitiewedstrijden, waarin hij vijf keer het net wist te vinden. Met zijn goede spel verdiende hij een transfer naar AZ, maar door blessures en de concurrentie kwam hij niet vaak in actie. Na een jaar op huurbasis bij RKC liet Ikedia zijn contract bij de Alkmaarders ontbinden. Hij vertrok voor drie jaar naar Metallurg Donetsk, maar na n seizoen (drie duels) kwam aan dat avontuur al een einde.

Deze zomer leverde een stage bij Heracles Almelo geen contract op, waarna de Nigeriaan zich meldde bij RBC. Vorige week zaterdag spraken beide partijen voor het eerst met elkaar, een dag later werd al overeenstemming bereikt over de financin.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd