Ex-RBC'ers: overzicht week 32

Gepost door:Remy // 2008-08-10 00:00:00 // 2691 keer bekeken

Het wekelijkse overzicht is terug! Ook dit seizoen volgen we de oud-spelers van RBC op de voet. We richten ons nu echter vooral op de spelers met een recent verleden bij RBC. Anderen worden alleen vermeld bij een bijzondere prestatie of gebeurtenis.

Laatste seizoen bij RBC: 2007/2008
- De Jupiler League is weer van start gegaan en sc Cambuur maakte direct indruk. De club deed deze zomer enkele goede aankopen en wordt gezien als outsider voor de titel. In de eerste competitieronde werd de uitwedstrijd bij BV Veendam overtuigend gewonnen: 0-3. Danny Guijt (foto) speelde de hele wedstrijd en reageerde in de tweede helft alert op een hoekschop. De middenvelder tikte het tweede Friese doelpunt binnen.

- Jeffrey Vlug is door Sparta opnieuw verhuurd aan een club uit de eerste divisie. De rechterspits speelt dit seizoen voor Go Ahead Eagles. De club uit Deventer kreeg klop van degradant VVV-Venlo, dat met 5-0 te sterk was. Vlug begon in de basis, maar werd in de 56e minuut vervangen. Op dat moment was het overigens pas 1-0 in het voordeel van de ploeg van trainer Jan van Dijk.

- Laurens ten Heuvel is terug bij HFC Haarlem. De hekkensluiter van vorig seizoen begon het seizoen met een overwinning op TOP Oss. Een kwartier voor tijd, bij de stand 1-1, werd Ten Heuvel naar de kant gehaald. In de slotminuut bezorgde Wilmer Kousemaker uit Tholen de Noord-Hollanders de winst.

Laatste seizoen bij RBC: 2006/2007
- Na het vertrek van Ramon Luijten (geen club) en Nyron Wau (Nea Salamina Larnaca, Cyprus) is Arjan Ebbinge de enige ex-RBC'er bij FC Den Bosch. De club begon met een moeilijke wedstrijd tegen RKC. De Bosschenaren keken al snel tegen een achterstand aan, maar kwamen tien minuten voor tijd op gelijke hoogte (1-1). Ebbinge, die de hele wedstrijd op het veld stond, werd gefeliciteerd, maar het was Frank van Mosselveld die een corner achter zijn eigen doelman kopte.

- Kevin Diaz is begonnen aan zijn tweede seizoen in dienst van FC Eindhoven. De Franse linkeraanvaller moest met zijn club op bezoek bij FC Dordrecht, dat met 2-0 te sterk bleek. Diaz deed de volle negentig minuten mee.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd