Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing FC Omniworld-RBC

Gepost door:Remy // 2008-08-07 00:00:00 // 2663 keer bekeken

Aanstaande vrijdag (op 08-08-08!) vindt de openingsceremonie van het grootste sportevenement ter wereld plaats, maar onze ogen zijn vooral gericht op de tweede Nederlandse voetbaldivisie. De Jupiler League staat op punt van beginnen en RBC opent met een uitwedstrijd tegen FC Omniworld.

Bij RBC hebben afgelopen zomer de nodige wisselingen plaatsgevonden, maar ook de selectie van FC Omniworld is flink ververst. Routiniers Anastasiou, Wamberto en Ceesay hebben de club verlaten, net als de talenten Assaidi (De Graafschap) en Matusiwa (FC Den Bosch). Laatstgenoemde was vorig seizoen nog goed voor elf treffers. Daarnaast nam de club uit Almere afscheid van een hoop spelers die nauwelijks in actie kwamen. Trainer Peter Boeve kreeg daar onder anderen oud-Ajacied Tayeb en PSV-huurling Zeefuik voor terug. Deze week werden nog twee proefspelers verwelkomd, waarvan er n inmiddels naar huis is gestuurd. Omniworld hoopt voor het sluiten van de transfermarkt nog wat spelers te halen die bij eredivisieploegen buiten de boot vallen.

Vorig seizoen finishte FC Omniworld als dertiende, twee plaatsen en twee punten achter RBC. Dit seizoen willen De Zwarte Schapen naar het linkerrijtje. Het oefenprogramma heeft echter geen verrassende resultaten opgeleverd. De potjes tegen amateurs en Chicago Soccer uit de VS werden gewonnen, maar er werd verloren van PAOK Saloniki, Hapoel Kfar Saba en Ankaraspor. Bovendien oefenden Omniworld en RBC tegen elkaar. In een matig duel kwamen de Roosendalers na rust op voorsprong, maar Omniworld-verdediger Troost bepaalde de eindstand op 1-1.

De sterspeler
FC Omniworld speelt pas drie jaar betaald voetbal, maar telkens wist minstens n speler in beeld te komen bij een grotere club. Het eerste jaar was Sjoerd Ars d revelatie en verdiende Ramon Luijten een overgang naar FC Den Bosch. Daarna volgden Nordin Amrabat en Diango Matusiwa. Dat FC Omniworld geen van deze spelers langer dan een jaar wist te behouden is de consequentie voor een kleine club. Tekenend voor de ontwikkeling van Omniworld is misschien wel het aanblijven van Sander Duits. De middenvelder heeft nog een verbintenis tot 2010 en begint aan zijn derde jaar. Vorig seizoen was hij clubtopscorer met twaalf goals. Wellicht staat deze competitie weer een talent op, maar voorlopig is aanvoerder Duits de ster van FC Omniworld.

Vorige ontmoeting
RBC won de laatste thuiswedstrijd in 2007 van FC Omniworld, maar overtuigde niet. Guijt en Kwakman brachten de thuisploeg al vroeg met 2-0 aan de leiding, maar nog voor rust kopte Matusiwa de aansluitingstreffer binnen. De tweede helft was van een bedenkelijk niveau. In de slotfase kwam RBC nog goed weg, toen Duits net voorlangs schoot.

Ex-spelers
Sjoerd Ars scoorde in het debuutseizoen van Omniworld zeventien keer en reeg vervolgens de doelpunten aaneen bij Go Ahead Eagles. Dit jaar wordt van hem verwacht dat hij daarmee doorgaat bij RBC. In de huidige selectie van FC Omniworld zijn geen ex-RBCers te vinden, maar in het nog jonge bestaan van de club droegen al heel wat oude bekenden het paarse shirt: Ramon Luijten, Juan Viedma en Remco Heerkens. Na het afgelopen seizoen verruilde Heerkens de profs voor de amateurs van Omniworld. Daarnaast blijft hij bij de club betrokken als commercieel manager. Die functie bekleedde hij de afgelopen twee jaar al op deeltijd basis. Tot slot is Jeffrey Kooistra als technisch manager aan Omniworld verbonden.

Mitsubishi Forklift Stadion
Het stadion van FC Omniworld is vernoemd naar een van de hoofdsponsoren. Nadat bekend werd dat de club mocht toetreden tot het betaalde voetbal is binnen een paar maanden het stadionnetje uit de grond gestampt. In augustus 2005 werd het net voor de competitiestart opgeleverd. De capaciteit bedraagt iets meer dan 3000 toeschouwers, waarvan 2500 zitplaatsen. Het stadion ligt aan het Fanny Blankers-Koen-sportpark en heeft een kunstgrasveld.

FC Omniworld-RBC Roosendaal
Datum: 8 augustus 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Mitsubishi Forklift Stadion
Scheidsrechter: Winter
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Jansen
Vierde official: Van Leijenhorst




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd