Ikedia: 'Roosendaal is mijn tweede thuis'

Gepost door:Remy // 2008-08-05 00:00:00 // 2666 keer bekeken

Pius Ikedia wil graag weer aan spelen toekomen. De snelle Nigeriaan denkt daarom met plezier terug aan zijn eerste periode bij RBC, waar hij voor het laatst veel in actie kwam. 'Roosendaal is eigenlijk mijn tweede thuis. Het zou heel mooi zijn hier terug te keren. Het leven bestaat uit 'ups' en 'downs', maar ik heb de laatste jaren wel heel veel downs gehad. Het is nu tijd voor de ups', zegt hij in BN/DeStem.

In zijn laatste jaar bij RBC was hij alregelmatig geblesseerd, maar bij AZ en Metallurg Donetsk had hij onophoudelijk te maken met blessureleed. 'Mijn hamstrings', zegt hij na zijn eerste training met RBC. 'Maar ik ben er nu heel voorzichtig mee. En luister goed naar de dokters, als die zeggen wat ik wel en niet moet doen.' RBC wil daarom eerst bekijken of Ikedia fit genoeg is. Als dat het geval is, tekent hij deze week een contract voor de rest van het seizoen.

Trainer Rob Meppelink zag Ikedia al weer over het veld razen als in zijn beste dagen. 'Weergaloos. De dreiging heeft hij nog steeds. Het is natuurlijk ook een geweldige speler. In die jaren bij ons, nog in de eredivisie, was Ikedia een speler waar het publiek voor naar het stadion kwam en waar de tegenstander schrik voor had.'




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd