RBC verliest oefenduel tegen ADO

Gepost door:Remy // 2008-07-25 00:00:00 // 2953 keer bekeken

Voor het eerst in deze oefencampagne trof RBC een eredivisionist. Want dat is ADO Den Haag. Onder Wiljan Vloet werd de absolute titelfavoriet vorig jaar slechts zesde in de Jupiler League, maar via de play-offs werd toch een snelle rentree op het hoogste niveau gerealiseerd. Vanavond was ADO, inmiddels getraind door Andr Wetzel, met 2-0 te sterk voor de Haagse trainer Rob Meppelink en zijn ploeg. Richard Knopper enCsaba Horvth zorgden voor de goals. Eerder had ADO gelijkgespeeld tegen Telstar en FC Dordrecht.

Terwijl RBC met de komst van Nicky Hayen sinds vorige week de selectie rond heeft, test ADO nog een leger proefspelers. Op het veld van vv Laakkwartierdeed vandaag de Tsjechische verdediger Martin Knakal mee tegen RBC. Een oude bekende, Mitchell Piqu, was er niet bij. De verdediger degradeerde vorig jaar met Excelsior, maar blijft bij ADO in de eredivisie. Piqu, die in het seizoen 2002/2003 21 wedstrijden voor RBC speelde, kwam echter van vakantie terug met overgewicht en is nog niet klaar voor oefenduels.

In een kansarm duel was de eindstand al voor de rust bereikt. Knopper zorgde met een lob over doelman Arjan Christianen voor de 1-0 en even later legde hij een vrije trap op het hoofd van Horvth, die raak kopte. 'Die goals gaven we misschien wat makkelijk weg', aldus Rob Meppelink in BN/DeStem. 'Maar het is natuurlijk wel zo dat deze jonge ploeg een paar zware trainingsweken achter de rug heeft.' De Roosendaalse aanvallers Sjoerd Ars en Tim Peters kregen kleine mogelijkheden, maar wisten de achterstand niet te verkleinen.

RBC begon aan de wedstrijd met dezelfde elf als vorige week tegen TOP Oss. Dat zou dus zomaar het basiselftal kunnen zijn dat Meppelink voor ogen heeft. Sven Delanoy, Henk Vos en John Schot ontbraken nog altijd. Melvin Fleur maakte wel minuten.

ADO Den Haag-RBC Roosendaal 2-0 (2-0)
1-0 Knopper
2-0 Horvth

Opstelling RBC Roosendaal:
Christianen (46. Friebel); Paap (73. Ramos), Schrier (73. Fleur), Hayen, Kerstens; Chlup, Stojanovic, Van Driel; Duarte, Ars (73. Stoutjesdijk) en Peters.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd