Hayen twee jaar RBC'er

Gepost door:Remy // 2008-07-20 00:00:00 // 2809 keer bekeken

Nicky Hayen en RBC zijn er toch in geslaagd overeenstemming te bereiken over een verbintenis. De Belgische verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen.

'Het wordt lastig om hem in ons budget te laten passen', zei Mascha Simons afgelopen week in BN/DeStem, nadat een eerste gesprek tussen beide partijen nog niet het gewenste resultaat had opgeleverd. 'Maar het is nog niet van de baan', voegde ze eraan toe. Enkele dagen later hebben club en speler elkaar toch nog gevonden in de onderhandelingen.

De 27-jarige Hayen speelde al vanaf zijn vijfde voor het Belgische Sint-Truiden, waar hij in 1999 zijn debuut in het profvoetbal maakte. Negenjaar lang was hij een vaste waarde bij de club diehet afgelopen seizoendegradeerde naar de Tweede Klasse. Na 242 wedstrijden (vier goals) voor Sint-Truiden kon hij bijtekenen, maarHayen legdede aanbieding naast zich neer.

Tijdens zijn proefperiode speelde de lange verdediger mee tegen DIOZ, FC Omniworld,het Tholens Elftal en TOP Oss. Hij straalde rust uit en liet zich coachend gelden. Trainer Rob Meppelink was snel overtuigd en sprak eerder deze week al de hoop uit dat hij ook de rest van het seizoen over Hayen zou kunnen beschikken.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd