Interviews
Meest recente interviews

RBC verslaat TOP Oss

Gepost door:Remy // 2008-07-19 00:00:00 // 2718 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag een overwinning geboekt op TOP Oss. In Heerle werd het 3-0 voor de ploeg van trainer/coach Rob Meppelink.

Door de hevige regenval begon de wedstrijd enkele minuten later. Bij de eerste (en laatste) donderslag werd het duel meteen onderbroken door de scheidsrechter, die beide ploegen richting zijlijn dirigeerde. Daar schijnt het een stuk veiliger te zijn... Na dit korte oponthoud moest de arbiter nog enkele keren ingrijpen na behoorlijk harde overtredingen van de bezoekers uit Oss. RBC verdedigde toen echter al enige tijd een voorsprong. Al vroeg in de wedstrijd zette Sjoerd Ars goed door. De spits werd afgestopt door de keeper, maar in de rebound kon Tim Peters de 1-0 laten aantekenen.

De Roosendalers hielden vervolgens het meeste balbezit en zochten de diepte, al kwamen nog niet alle ballen aan. Nog voor rust kwam RBC wel verdiend op 2-0. Een voorzet vanaf links werd verlengd door Ars en binnengekopt door Patrick Duarte. TOP Oss kon daar aanvallend weinig tegenover stellen. Arjan Christianen, die vandaag negentig minuten de tijd kreeg om te laten zien wat hij in huis heeft, kwam dan ook niet in de problemen.

RBC begon met dezelfde elf aan de tweede helft, maar al snel werd er gewisseld en ging zoals gewoonlijk het niveau wat omlaag. Het was nog even schrikken geblazen, toen Ars na opnieuw een flinke overtreding bleef liggen en direct werd vervangen door Kevin Stoutjesdijk. Het bleek echter mee te vallen en de spits liep net als de andere gewisselde spelers uit achter het doel van Christianen. Kort daarvoor was een omhaal van zijn voet nog net over de goal van TOP gezeild. Grote kansen bleven daarna uit, totdat Maarten Boddaert een goede invalbeurt in de slotfase bekroonde met een doelpunt.

Overigens kwam Sven Delanoy, die er vandaag weer bij hoopte te zijn, wederom niet in actie. Hij gaf wel aan dat het de goede kant uit gaat met zijn blessure.

RBC Roosendaal-TOP Oss 3-0 (2-0)