Meppelink wil systeem met echte nummer tien

Gepost door:Remy // 2008-07-16 00:00:00 // 2730 keer bekeken

RBC belegt deze week een trainingskamp in het Zeeuwse Kortgene. 'We werken aan fitheid en systemen', zegt trainer Rob Meppelink (foto) in BN/DeStem. De komende weken wil hij een speelwijze inslijpen met een echte nummer tien. 'Maar het moet wel klikken in de praktijk. Hoe pak je problemen aan, hoe vang je de tegenstander op?'

De 40-jarige Henk Vos en Melvin Fleur (voorzichtig met zijn knie) trainen voorlopig n keer per dag. John Schot kampt met een bovenbeenspierblessure en traint apart. Carlos Ramos en Kevin Stoutjesdijkhebben zich daarentegen weer aangesloten bij de groep.

Een weekje in internaat De Vliethoevebevordert volgens Meppelink de sfeer. 'Het voordeel van zo'n trainingskamp blijft toch dat je groeit als groep. Je traint, eet en slaapt samen. Er is geen tv op de kamers, niemand zit te zappen, maar iedereen komt samen in de centrale ruimte. Ideaal voor de sfeer.'In 2008 blijkt dat voetballers nog steeds graag kaarten.'Pokeren is in, h.' Gisteren bezocht de selectie nog de oefenwedstrijd Kloetinge-Feyenoord, vandaag speelt RBC zelf tegen een Thoolse selectie. Om 19:00 uur wordt er afgetrapt op het veld van vv Smerdiek. De entree is gratis.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd