Begroting RBC naar 3,8 ? 3,9 miljoen

Gepost door:Remy // 2008-06-01 00:00:00 // 3639 keer bekeken

Het viel niet mee voor algemeen directeur Manfred Laros om de begroting voor volgend seizoen sluitend te krijgen. Door aflopende sponsorcontracten en een lagere degradantenvergoeding was al bekend dat RBC van 4,7 miljoen terug moest naar ongeveer vier miljoen euro. Daar kwam de achteruitgang aan tv-gelden nog eens bij. We wisten dat we als eerstedivisieclubs een klap zouden krijgen. Of het nou n of vier miljoen zou worden, het zou altijd zeer doen, zegt Laros in BN/DeStem.

De tv-gelden voor de eerste divisie lopen terug van elf naar zeven miljoen euro en moeten verdeeld worden over twintig clubs. Die verdeling wordt gemaakt op basis van onder andere het marktimago, de prestaties van de afgelopen drie jaar, sponsoring en aantal toeschouwers. Daar word ik niet vrolijk van en mijn collega's evenmin. Zeker omdat we het vorige week vrijdag pas definitief hoorden, een week voordat we onze begrotingen sluitend in moesten leveren bij de bond.

Laros werkte de afgelopen week samen met de clubaccountant en de financile afdeling keihard om de begroting rond te krijgen. We krijgen de boel wel dicht, maar na de bezuinigingen van de afgelopen tijd viel het niet mee. We komen nu uit op 3,8 3,9 miljoen euro. Daarmee zit RBC nog altijd in de top-vijf van de eerste divisie.

Het spelersbudget gaat met ongeveer een ton achteruit, naar circa 1,25 miljoen. Meer spelers halen op amateurbasis zou een oplossing kunnen zijn, maar we zijn verplicht om zestien contractspelers te hebben, aldus Laros. De grootste hap komt bij ons uit het snijden in de voetbalopleiding. We moesten twee jeugdteams schrappen. Dat vangen we op via samenwerking met Alliance. Ook zijn er gelukkig mensen die hun diensten gratis ter beschikking stellen. De nieuwe structuur zit sportief degelijk in elkaar. Andere bezuinigingsposten zijn onder andere onderhoud (een kundige vrijwilliger met een pot verf of een grasmaaier scheelt op jaarbasis veel met een beroepsschilder of gespecialiseerd bedrijf) en het stewardkorps (dat aantal hoeft niet meer op eredivisieniveau te zitten).

We moeten toe naar meer inkomsten en gezondere clubs om het totale niveau op te trekken, zegt Laros over de eerste divisie. De komende twee jaar zal er veel veranderen. We moeten bij de les blijven, presteren, de begroting bewaken en inkomsten genereren. We trekken er hard aan. Het commercile vertrouwen in de club is in orde, hopelijk zien we dat ook sportief snel terug.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd