De Lange van Veria naar Volendam

Gepost door:Remy // 2008-05-29 00:00:00 // 2681 keer bekeken

FC Volendam is de nieuwe club van Paul de Lange. De 27-jarige middenvelder komt over van het Griekse Veria, waar hij na de degradatie uit de hoogste divisie transfervrij mocht vertrekken. FC Volendam werd afgelopen seizoen kampioen in de Jupiler League en contracteerde eerder al Gerry Koning.

De Lange speelde drie jaar voor RBC. Tussen 2004 en 2007 kwam hij tot 65 competitieduels. Tijdens de play-offs van vorig seizoen had De Lange een belangrijk aandeel in de uitschakeling van FC Volendam. Hij scoorde vier keer in twee duels.

Een andere ex-RBC'er, de Braziliaan Tininho, staat in de belangstelling van Fortuna Sittard. De 30-jarige middenvelder wil na een avontuur bij AEK Larnaca terug naar Nederland. Hij deed als gastspeler drie wedstrijden mee bij zijn voormalige werkgever Feyenoord en wekte interesse. 'Ik heb wat contacten lopen maar het is voorlopig nog afwachten. Natuurlijk ga ik het liefst aan de slag bij een eredivisieclub. Maar het is zeker niet zo dat ik een club uit de eerste divisie bij voorbaat afwijs', aldus Tininho, die in twee seizoenen bij RBC in 58 duels in actie kwam. Daarna stond hij onder contract bij NEC en ADO Den Haag, voordat hij naar Cyprus vertrok.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd