Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Duarte tekent bij RBC Roosendaal

Gepost door:Nieuwkomer // 2008-05-14 00:00:00 // 2913 keer bekeken

Zoals verwacht speelt Patrick Duarte de komende twee seizoenen bij RBC Roosendaal. De rechtsbuiten van zaterdagkampioen FC Lisse doorliep de jeugdopleiding bij Ajax. Hij speelde vorig seizoen drie interlands voor het Nederlands amateurelftal.

Anderhalf jaar geleden verscheen in De Voetbalkrant een interview met onze nieuwe aanwinst:

Patrick Duarte voelt zich niet te goed voor FC Lisse

Vliegensvlug over de vleugel

Patrick Duarte (21) doorliep de jeugd van Ajax en vervolgde zijn carrire als 16-jarige bij ADO Den Haag. De vleugelspits uit Nieuw Vennep zat jarenlang tegen het eerste elftal aan, maar kon daar nooit toe doordringen. Eind vorig seizoen maakte de dribbelkoning de overstap naar de amateurs. Bij FC Lisse vliegt Duarte, die een dubbel paspoort heeft, nu wekelijks vliegensvlug over de vleugel.


1. Geboren in Nederland met twee Portugese ouders. Bij Nederland-Portugal hoop ik op een gelijkspel.

Ja, ik hoop het liefst dat ze allebei in de finale komen, en dan met strafschoppen eindigen. Maar Nederland heeft de eigenschap dat ze altijd vooraf heel hard roepen dat ze wereldkampioen gaan worden. De druk wordt daardoor heel hoog. Dat heeft Portugal niet. Die gaan er naar toe met de mentaliteit van we hebben niks te verliezen. Maar beide landen hebben een goed elftal en een goede kans om in 2008 Europees kampioen te worden.

2. Nadat ik op mijn 15e in de jeugd bij Ajax mijn scheen en kuit-en scheenbeen brak, heb ik daar nooit meer een kans gekregen.

Je hoort vaak spelers zeggen dat ze na een lange blessure zouden zijn afgeserveerd. Maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Bij Ajax word je nooit zomaar weggestuurd en krijg je altijd nog de mogelijkheid om je weer te bewijzen. Tijdens mijn jaar van herstel hebben ze me goed begeleid en daarna ben ik sterk teruggekomen. Maar er was een nieuwe situatie ontstaan en ik belandde toch op de bank. Omdat ik niet nog een jaar wilde weggooien door niet te voetballen, ben ik naar ADO Den Haag vertrokken.


3. Vijf jaar ADO en nooit in het eerste gespeeld. Ik heb het daar laten liggen.

Het ontbrak vooral aan geluk. Steeds als ik heel dicht tegen het eerste aan zat, wer een andere speler aangetrokken, of werd er van systeem veranderd. Ik heb wel altijd vast in het tweede elftal gespeeld en heb daar een hoop geleerd. Ik trainde gewoon met de selectie mee en speelde dan met spelers als Ferry Bodde en Cory Gibbs. Ondank dat ik nooit Eredivisie heb gespeeld, ben ik daar met een goed gevoel weggegaan.

4. Lisse is een kille en zakelijke vereniging.

Nee, dat ervaar ik absoluut niet zo. De club gaf me direct een goed gevoel toen ik werd benaderd. Het is een warme club. Goede organisatie, goede supporters en een goede sfeer.

Voor zon club wil ik door het vuur gaan. Tegenstanders moeten bang worden om naar Lisse af te reizen. Maar na de wedstrijd mogen ze wel gezellig blijven hangen in de kantine. Dan gaan ze na een nederlaag toch nog met een goed gevoel naar huis.

5. Lisse heeft meer kwaliteit dan Rijnsburgse Boys. Wij worden daarom kampioen.

Je moet andere tegenstanders ook niet uitsluiten. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Maar Rijnsburgse Boys heeft een goede ploeg, dat is waar, maar wij ook. Wij zijn in ieder geval voor niemand bang.

6. Patrick Duarte is te goed voor amateurvoetbal.

Nee, ik moet nog een hoop leren. Er zijn op dit moment hele goede amateurvoetballers die zo mee zouden kunnen in het betaalde voetbal. Het amateurvoetbal wordt ook steeds beter. Sommige verenigingen uit de Hoofdklasse hoeven zeker niet onder te doen voor sommige clubs in de eerste divisie.


7. Liever iemand poorten, dan zelf scoren.

Een geslaagde passeerbeweging is het mooiste wat er is in het leven. Op straat is het het gaafste om iemand te poorten, maar in het veld scoor ik liever. Dat is belangrijk voor het hele team. Op het veld gaat zelfs een assist boven iemand poorten. Als buitenspeler is je actie het belangrijkste. Als je erlangs bent, staat dat eigenlijk gelijk aan een doelpunt.


8. Samen met Bart Freke (Rijnsburgse Boys) geselecteerd voor het nationale amateurelftal, en toch mocht ik bij het laatste duel om de Regions Cup niet meedoen.

Ik gebruik altijd mijn rijbewijs als legitimatie en nooit mijn paspoort. Voor de wedstrijd was ik hem kwijt en moest daarom snel een nieuwe aanvragen. Ik ben gewoon in Amsterdam geboren, maar omdat ik twee nationaliteiten heb, duurde dat even. Je wordt dan namelijk eerst gescreend. Dat duurde allemaal te lang en daarom had ik hem niet op tijd.

9. Ik ziet eigenlijk toch liever op de bank bij een profclub, dan in het eerste van Lisse.

Een profclub is mooi, maar als je altijd reserve staat is dat niet goed voor je ontwikkeling.Ik ben nog jong en wil veel spelen. Ik heb het ook erg naar mijn zin bij Lisse, maar ik heb nog wel die droom. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Ik hoop via deze weg toch nog profvoetballer te worden. Ik ga er mijn uiterste best voor doen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd