Ex-RBC'ers: overzicht week 16 en 17

Gepost door:Remy // 2008-04-27 00:00:00 // 2768 keer bekeken

Laatste seizoen bij RBC: 2007/2008
- VVV-Venlo ontliep directe degradatie door drie belangrijke punten te pakken tegen De Graafschap. Met Peter Jungschlger in de basis werden de Superboeren overtuigend aan de kant gezet: 3-0. In de play-offs om promotie/degradatie treft VVV nu ADO Den Haag.

- Edouard Duplan speelde niet. Sparta eindigde als dertiende.

- Laurens ten Heuvel (foto) speelde een uur namens Stormvogels Telstar tegen RBC. De spits scoorde bovendien de 1-0. Het zou uiteindelijk 2-1 worden. De club uit Velsen werd veertiende in de Jupiler League.

- mer zpoyraz viel kort na rust in bij MVV. De ploeg van Robert Maaskant speelde met 2-2 gelijk tegen SC Cambuur. In de play-offs is RKC de tegenstander.


Laatste seizoen bij RBC: 2006/2007
- Tyrone Loran (nekklachten) speelde niet. NAC verloor van NEC, maar bleef wel de nummer drie op de ranglijst. De club komt FC Twente tegen in de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Champions League.

- Arjan Ebbinge bleef negentig minuten op de bank tegen FC Dordrecht. De verdediger van FC Den Bosch kwam liever niet in actie, omdat hij bij een gele kaart de openingswedstrijd van het volgende seizoen zou moeten missen. Den Bosch werd derde en neemt het op tegen FC Zwolle.

- Hans Denissen (MVV) viel vier minuten voor tijd in tegen Cambuur.

- FC Eindhoven verloor met 3-1 van TOP Oss. Kevin Diaz scoorde wel het enige doelpunt voor de nummer negentien uit de Jupiler League. De Franse aanvaller tilde zijn seizoenstotaal daarmee naar zeven goals. Vier daarvan maakte hij in de laatste drie wedstrijden.

- Paul de Lange speelde niet voor Veria, dat de laatste wedstrijd van het seizoen met 3-5 verloor. De Griekse club werd voorlaatste en is gedegradeerd.


Laatste seizoen bij RBC: 2005/2006
- Bjrn Daelemans bleef op de bank bij Heracles Almelo, waar hij dit seizoen slechts negen keer binnen de lijnen kwam. De club werd veertiende en is dus verzekerd van nog een jaar eredivisie.

- Donny de Groot stond opnieuw in de basis bij De Graafschap. Zijn club ging echter flink onderuit tegen VVV en is daardoor veroordeeld tot het spelen van de play-offs. Daarin is het Helmond Sport van Sidney Lammens de opponent.

- Lammens was er niet bij toen Helmond de laatste competitiewedstrijd verloor van FC Zwolle. In de eerste ronde van de play-offs, tegen TOP Oss, was hij echter weer van de partij. Na een 2-2 gelijkspel maakte Helmond het thuis af door met 3-0 te winnen.

- Bij FC Den Bosch was eindelijk weer een plek in de basis voor Nyron Wau. De Bosschenaren verloren echter van Dordrecht: 0-1.

- Excelsior Moeskroen, de club van doelman Mark Volders, won zowel van Brussels (2-0) als Cercle Brugge (1-0). Brussels was daardoor officieel gedegradeerd.

- Tim Smolders is al het hele seizoen een vaste waarde bij Charleroi. Vorige week bleef de club steken op 2-2 tegen Zulte Waregem. Dit weekend werd met 2-1 van Standard Luik gewonnen. Het was de eerste nederlaag van het seizoen voor Standard, dat vorige week kampioen werd.

- Paul Kpaka (Roeselare) speelde 85 minuten tegen KV Mechelen (2-2) en viel al na veertig minuten in tegen Club Brugge (1-0 nederlaag).

- Edgar Marcelino speelde twintig minuutjes voor Omonia Nicosia, dat met 0-0 gelijkspeelde. Deze week was de Cypriotische club vrij.


Laatste seizoen bij RBC: 2004/2005
- Damin Hertog, Ramon Luijten, Sammy Youssouf en Elvis Hammond speelden niet.

- Maikel Aerts ontbrak vanwege een kuitbeenblessure. Ondanks een nederlaag tegen FC Twente ontliep Willem II de play-offs. De Tilburgers werden vijftiende.

- Edwin de Graaf verloor met NAC van NEC: 1-3.

- Azubuike Oliseh speelde negentig minuten namens Roeselare tegen KV Mechelen. Hij kwam niet in actie in het duel met Club Brugge.

- Jesper Hakansson verloor met Lyngby met 3-1 van AGF. De aanvaller kreeg daarnaast een gele kaart.


Laatste seizoen bij RBC: 2002/2003
- Sander Keller won op de laatste speeldag met FC Utrecht van FC Groningen: 1-0. In de play-offs om een UEFA Cup-ticket staan beide clubs opnieuw tegenover elkaar.

- Geert den Ouden verloor met Excelsior de wedstrijd tegen Heerenveen met 5-0. De Rotterdammers degraderen naar de eerste divisie.

- Marcel van der Sloot voetbalde een uur bij FC Dordrecht tegen Den Bosch. De middenvelder liep daarnaast tegen een gele kaart aan. Dordrecht sluit het seizoen af als nummer twaalf op de ranglijst.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd