Voorbeschouwing Stormvogels Telstar-RBC

Gepost door:Remy // 2008-04-17 00:00:00 // 2679 keer bekeken

De laatste voorbeschouwing van het seizoen 2007/2008. Een seizoen dat de meeste RBC-supporters liefst snel willen vergeten. Al na enkele wedstrijden was duidelijk dat een kampioenschap er niet in zat. Met als absoluut dieptepunt de laatste plaats in de Jupiler League na zeven wedstrijden.

Een ticket voor de play-offs leek heel het seizoen nog haalbaar. Tot vorige week. Tegen directe concurrent Top Oss werd in eigen huis een smadelijke nederlaag geleden. Voor de eerste keer dit seizoen heeft RBC het niet meer in eigen hand. En eerlijk gezegd wat hebben we in de play-offs te zoeken?

Vandaag viel het supportersbulletin in de bus met daarbij een aanvraagformulier voor een seizoenkaart 2008/2009. Daarin meldt de club dat, indien promotie via de play-offs niet wordt afgedwongen, de doelstelling voor de komende seizoenen naar beneden wordt bijgesteld. Waarop Rob Meppelink reageert met Maar een plaats ambiren in de top vijf van de Jupiler League is een heel realistische doelstelling voor RBC, om te vervolgen met We hebben een tijdlang boven de mogelijkheden van de club gespeeld, maar die jaren op het hoogste niveau hebben op dit moment van RBC wel een zeer respectabele eerste divisieclub gemaakt.

En daar klampen we ons als supporters maar aan vast. Hopelijk willen een aantal talentvolle voetballers zich via RBC in de kijker spelen. Aan Meppelink de taak hen voor het komende seizoen vast te leggen. Of hij dan nog zelf voor de groep staat is de vraag. Supporters, sponsors en spelers zijn niet echt gelukkig met de trainer Meppelink. Maar het bestuur beslist!

In de wedstrijd tegen Stormvogels Telstar komen de Roosendalers een oude bekende tegen. Aanvaller Laurens ten Heuvel werd tijdens de winterstop verhuurd aan de club waarvoor hij in het seizoen 2001/2002 twintig doelpunten maakte. Dit seizoen kwam hij voor RBC tot twee treffers in zeventien wedstrijden. Bij de Velsenaren begon hij voortvarend met vijf doelpunten in vier wedstrijden. De laatste vijf duels kwam hij echter niet meer tot scoren.

Dat Meppelink in de laatste wedstrijd van het seizoen geen beroep kan doen op Schrier, Dragoun en Koning is eigenlijk niet meer belangrijk. Het eindsignaal na 90 minuten van scheidsrechter Steegstra is het beste wat RBC kan overkomen. Eindelijk klaar met het seizoen dat we liefst zo snel mogelijk uit ons geheugen wissen




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd