Voorbeschouwing Den Bosch-RBC

Gepost door:Remy // 2008-04-04 00:00:00 // 2644 keer bekeken

Op 27 augustus bezorgde FC Den Bosch RBC de eerste thuisnederlaag van het seizoen. In een wedstrijd waarin door beide ploegen zeer weinig kansen werden gecreerd, hadden de bezoekers aan n moment genoeg om de punten mee naar huis te nemen. Koen van der Biezen, nog steeds clubtopscorer met zestien goals, maakte het enige doelpunt.

De ploeg van Theo Bos pakte vervolgens de eerste periode, kreeg daarna een inzinking, maar staat nu toch derde op de ranglijst met zelfs nog een klein kansje op de titel. RBC verging het zoals bekend heel anders. Toch kunnen de Roosendalers zich nog plaatsen voor de play-offs. De media berichtten afgelopen week over een aantal merkwaardige scenarios, waarbij het voor RBC zelfs gunstig zou kunnen zijn om vanavond te verliezen in Den Bosch. Dat was genoeg reden voor de KNVB om een waarnemer naar De Vliert te sturen. Een blunder, zoals in de thuiswedstrijd tegen ADO, zal dus zeker een onderzoek opleveren. Belachelijk!

De kans is echter groot dat ADO Den Haag gewoon de periodetitel wint en dat voor RBC de huidige achtste plaats volstaat. RBC-trainer Rob Meppelink vindt in ieder geval dat zijn elftal de play-offs verdient. Zeker als je ziet hoeveel pech wij al gehad hebben, zegt hij in BN/DeStem.

RBC moet het vanavond stellen zonder de geschorste Sasa Stojanovic. Daarnaast is Kees Kwakman afwezig in verband met een hamstringblessure. Ook Melvin Fleur (knie), Sjack van Rijsbergen (enkel), Arin Pietersma (enkel) en Gerry Koning (knie) ontbreken.

FC Den Bosch-RBC Roosendaal
Datum: 4 april 2008
Tijd: 20.00 uur
Plaats: De Vliert
Scheidsrechter: Liesveld
Assistent-scheidsrechters: Hoksbergen en Siebert
Vierde official: Honig




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd