Voorbeschouwing RBC-AGOVV

Gepost door:Remy // 2008-03-27 00:00:00 // 2656 keer bekeken

Ondanks winst in de openingswedstrijd (1-0 thuis tegen Fortuna Sittard) kende RBC Roosendaal een bijzonder slechte start van het seizoen 2007/2008. Na zeven speelrondes stonden onze jongens zelfs op de laatste plaats in de Jupiler League. Ook daarna slaagde men er nimmer in een serietje weg te zetten. Spelers en publiek hadden daarom nooit hoop op een periodetitel of een hoge plaats op de ranglijst.

Hoewel het regionale dagblad BN De Stem afgelopen week de kansen op de play-offs nog eens op een rijtje zette, zijn de supporters er klaar mee. Zij zien het seizoen liever als een nachtkaars uitgaan dan nog een wedstrijd langer herinnert te worden aan dit dramatische seizoen.

Een voetbalwet zegt dat de schuld bij de trainer ligt. En daar is best wat voor te zeggen. Misschien was de doelstelling een plaats bij de top-drie wel te hoog gegrepen maar ook de spelers moeten zich schamenvoor de huidige plaats op de ranglijst. De meeste ploegen hebben een lagere begroting dan RBC maar een aantal daarvan heeft wel meer punten!

Daar ligt overigens meteen weer de uitdaging voor het komende seizoen. RBC zal financieel flink in moeten leveren voor de jaargang 2008/2009. Diverse ploegen tonen echter aan dat ook andere factoren bijdragen tot succes. Hopelijk slaagt onze TD erin een goede selectie samen te stellen en iemand voor de groep te zetten die erin slaagt er resultaat mee te behalen.

RBC kan zich een grote dienst bewijzen door de komende wedstrijd tegen AGOVV, de voorlaatste thuiswedstrijd, aan klantenbinding te doen. Ook voor de komende jaargang moeten immers seizoenkaarten verkocht worden. De mannen uit Apeldoorn wonnen de eerste wedstrijd echter met 2-1 door doelpunten van hun smaakmakers Mertens en Ter Heide. Het tegendoelpunt kwam van Bartelds, die zijn eigen doelman verschalkte.

Ruud Ter Heide heeft inmiddels getekend bij het ambitieuze SC Cambuur. De kleine Belg Dries Mertens (aanrader voor RBC!) scoorde ook al 13 maal. Het doelsaldo van AGOVV spreekt boekdelen: 56-85. Als er dit jaar nog een kans is het publiek een mooie, doelpuntrijke, wedstrijd voor te schotelen moet dat n gebeuren.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd