Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Toekomst voetbalopleiding RBC Roosendaal

Gepost door:Jan Jaap // 2008-03-27 00:00:00 // 2680 keer bekeken

Algemeen Directeur Manfred Laros heeft alle jeugdspelers en hun ouders in een brief geinformeerd over de toekomst van de voetbalopleiding.

Financile redenen dwingen RBC Roosendaal tot het inkrimpen van het aantal jeugdelftallen. Hieronder de brief die ouders en jeugdspelers ontvingen.

Roosendaal, 26 maart 2008

Onze ref: MASI. 15280

Betreft: Toekomst voetbalopleiding RBC Roosendaal

Geachte ouders/verzorgers,

Hedenochtend heeft er besluitvorming plaatsgevonden inzake de toekomst van de voetbalopleiding van RBC Roosendaal. Bestuur en directie zijn om bedrijfseconomische redenen helaas genoodzaakt om de voetbalopleiding met ingang van seizoen 2008-2009 fors in te krimpen. Enkel de A1-, B1- en C1-selectie zullen volgend seizoen nog in competitieverband uitkoen. Over de D1 selectie moet nog een besluit worden genomen. De overige drie selecties (C2, D2 en D3) zullen worden opgeheven. Voorts zal de opleiding worden voortgezet als een avondopleiding en is het besluit genomen om de reiskostenvergoeding stop te zetten.

RBC Roosendaal dient bij een verlengd verblijf in de eerste divisie haar begroting volgend seizoen terug te brengen, hetgeen handhaving van de voetbalopleiding in zijn huidige vorm onmogelijk maakt. De geambieerde oprichting van een regionale voetbalopleiding bleek na een recent haalbaarheidsonderzoek helaas niet mogeljk voor aanvang van het nieuwe seizoen, maar zal voor het seizoen 2009-2010 het uitgangspunt blijven.

Bestuur en directie betreuren het ten zeerste dat zij genoodzaakt zijn tot zo'n drastische inkrimping over te moeten gaan. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de realisering van een professionele, kwalitatief hoogwaardige en renderende voetbalopleiding. De balans opmakend kan gesteld worden dat de voetbalopleiding inmiddels grote stappen heeft gemaakt in de professionalisering. Er staat een door de KNVB met vier sterren gecertificeerde dagopleiding, waarvan alle elftallen op een goed dan wel op het allerhoogste niveau uitkomen. Het rendement uit de voetbalopleiding heeft echter nog niet het beoogde resultaat opgeleverd. Met het oog op dit laatstee punt streeft RBC Roosendaal dan ook een samenwerkingsverband na. Graag nodigen wij u uit om een en ander nader aan u toe te lichten op maandag 31 maart aanstaande om 20.00 uur in de Bert Viel Lounge van het Rosada Stadion.

Met vriendelijke groet, namens RBC Roosendaal

Manfred Laros

------------------------------------------------------------------------




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd