Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC krimpt voetbalopleiding in

Gepost door:Remy // 2008-03-27 00:00:00 // 2714 keer bekeken

Vanaf het seizoen 2008/2009 telt de voetbalopleiding van RBC minder jeugdselecties. Dit komt voort uit bedrijfseconomische redenen. Naar alle waarschijnlijkheid spelen de Roosendalers volgend seizoen opnieuw in de eerste divisie, waardoor er weer een stapje terug gezet moet worden in de begroting. Ook de jeugdopleiding zal dit voelen.

Een regionale opleiding bleek onlangs niette realiserenvoor het nieuwe seizoen,waardoor het seizoen 2009/2010 het uitgangspunt is geworden. RBC hoopt met een samenwerking vooral een hoger rendement te behalen. 'De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de realisering van een professionele, kwalitatief hoogwaardige en renderende voetbalopleiding. De balans opmakend kan gesteld worden dat de voetbalopleiding inmiddels grote stappen heeft gemaakt in de professionalisering. Er staat een goed georganiseerde dagopleiding, waarvan alle elftallen op een hoog dan wel op het allerhoogste niveau uitkomen. Het rendement uit de voetbalopleiding heeft echter nog niet het beoogde resultaat opgeleverd. Met het oog op dit laatste punt streeft RBC Roosendaal dan ook een samenwerkingsverband na', meldt de BVO op de officile website.

'Bedrijfseconomisch blijkt het voor de Roosendaalse Betaald Voetbal Organisatie onmogelijk om hetgeen de afgelopen jaren met veel inzet en ambitie is opgebouwd te handhaven en verder uit te bouwen. Topsport dreigt met al haar positieve effecten en aantrekkingskracht op deze wijze uit de gemeenschap te verdwijnen.' Het door de Gemeente Roosendaal opgestelde sportbeleid ondersteunt namelijk alleen de breedtesport. RBC wil echter haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door de lopendesociaal-maatschappelijke projecten voort te zetten en middels een vergaande samenwerking met het amateurvoetbal.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd