Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

De Groot leidt RBC-FC Dordrecht

Gepost door:Nieuwkomer // 2008-03-18 00:00:00 // 2645 keer bekeken

De wedstrijd tussen RBC Roosendaal en FC Dordrecht staat komende vrijdag onder leiding van de 31-jarige Bas de Groot uit Utrecht. Zowel in het seizoen 2006/2007 als in 2007/2008 leidde hij de openingswedstrijd van RBC Roosendaal in goede banen.

Op 11 augustus 2006 werd in eigen huis met 3-1 gewonnen van Top Oss. Nieuwkomer Edouard Duplan zette RBC op een 2-0 voorsprong. Oud-RBCer Marcel van de Sloot, die later met rood het veld moest verlaten, scoorde tegen. Uiteindelijk was het Sven Delanoy die de eindstand op het bord zette.

Een jaar later, op 10 augustus 2007, was Fortuna Sittardde opponent in de openingswedstrijd. Het was wederom Duplan die trefzeker was. Kort voor rust scoorde hij zijn laatste doelpunt voor RBC Roosendaal. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-0.

De laatste keer dat RBC Roosendaal Bas de Groot als scheidsrechter ontmoette was op 14 januari jl. in het verre Veendam. De wedstrijd tegen de plaatselijke BV werd op 21 december afgelast vanwege het slechte veld. Een bericht dat de Roosendalers pas vernamen toen ze na een busrit van 3,5 uur als in Veendam waren aangekomen. Meppelink benadrukte dat hij de scheidsrechter niets verwijt. Niks ten nadele van De Groot, want die verdient een pluim dat hij dit besluit na het getalm van de KNVB alsnog durfde te nemen. Het veld was immers onbespeelbaar. De wedstrijd in januari eindigde overigens in een bloedeloze 0-0




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd