Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC treft goed draaiend Go Ahead Eagles

Gepost door:Remy // 2006-09-08 00:00:00 // 2644 keer bekeken

Afgelopen vrijdag had RBC mazzel, toen het in de laatste minuut van de blessuretijd de overwinning uit het vuur wist te slepen in Zwolle. Als de Roosendalers vanavond ook het geluk aan hun zijde hebben zijn er zelfs kansen op de eerste periodetitel. Dan moet er in ieder geval gewonnen worden in de Adelaarshorst, de thuisbasis van Go Ahead Eagles, dat ook nog een theoretisch kansje maakt op de eerste prijs van het seizoen. Bovendien is RBC afhankelijk van het resultaat van FC Dordrecht.

De stand van zaken na vijf van de zes speelronden (club-punten-doelsaldo):
1. FC Dordrecht13pnt +10
2. RBC Roosendaal 11pnt +8
3. FC Den Bosch 11pnt +7
4. FC Volendam 11pnt +5
5. Go Ahead Eagles 10pnt +3

Programma zesde speelronde van de top vijf:
BV Veendam-FC Dordrecht
FC Eindhoven-FC Volendam
Cambuur Leeuwarden-FC Den Bosch
Go Ahead Eagles-RBC Roosendaal

Dit seizoen is de ploeg van trainer Mike Snoei dus goed gestart. De jaren hiervoor stelde Go Ahead echter teleur met een zeventiende en achttiende plaats en ook in een verder verleden wisselde de club pieken af met dalen. Daarnaast ging het op het financile vlak niet goed met Go Ahead. Nu lijkt eindelijk de weg naar boven weer ingeslagen. Zo is met Marc Overmars voldoende voetbalkennis aanwezig in de Raad van Commissarissen en heeft diezelfde Overmars, evenals bijvoorbeeld Henk ten Cate en Paul Bosvelt, een aandeel van 50.000 euro in de club. Ook de verkoop van onder andere Demy de Zeeuw gaf Go Ahead Eagles meer lucht. Dit seizoen staat er met spelers als bijvoorbeeld Ars, Loval, Schoenmakers, Parnela en keeper Moeliker een heel aardig elftal in Deventer. De laatste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van FC Omniworld, ondanks een achterstand. Verder werden drie punten gepakt tegen De Graafschap en Fortuna Sittard, werd er gelijkgespeeld tegen Haarlem en verloren van VVV.

Go Ahead Eagles heeft geen blessures en kan vanavond dus in haar beste opstelling beginnen. Ook Melchior Schoenmakers is erbij, want zijn rode kaart, die hij opliep tegen FC Omniworld, werd door de KNVB geseponeerd. RBC mist alleen Paul de Lange vanwege een knieblessure. Robert Molenaar is weer fit en begint op de bank.

Vermoedelijke opstellingen:
Go Ahead Eagles: Moeliker; Schotman, Schoenmakers, Parnela, Vosselman; Oosterhout, Loval, Gilissen; Knijnenburg, Ars en Samuel.

RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Loran, Kwakman, Fleur; Delanoy, Guijt, Jungschlger; Duplan, Ten Heuvel en Denissen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd