Voorbeschouwing RBC-ADO

Gepost door:Remy // 2008-02-28 00:00:00 // 2766 keer bekeken

Vrijdag treft RBC opnieuw een concurrent om plaatsing voor de play-offs. Winst tegen ADO Den Haag is noodzakelijk, want de Roosendalers dreigen de aansluiting te verliezen.

Met de hoogste begroting in de Jupiler League, een nieuw stadion en een hoop topspelers was ADO eigenlijk al kampioen voor het seizoen begonnen was. 29 Wedstrijden later blijkt dat de club er heel anders voorstaat. De ploeg van Wiljan Vloet staat zesde met 44 punten, slechts vier meer dan RBC. Daarnaast worden de Hagenezen geplaagd door forse financile problemen.

RBC en ADO komen elkaar voor de zestiende keer tegen in Roosendaal. De thuisploeg won zeven keer, ADO trok zes keer aan het langste eind en de overige drie wedstrijden werden gelijkgespeeld. In 1993 kwam RBC in de sneeuw al vroeg op achterstand, maar sloeg het in de tweede helft keihard terug: 6-1. Tijdens het voor RBC zo succesvol verlopen bekertoernooi van 1986 werd FC Den Haag in de halve finale aan de kant gezet. Op De Luiten werd met 2-1 gewonnen. Overigens werd Den Haag dat jaar ongeslagen kampioen van de eerste divisie.

Eerder dit seizoen bleef het in Den Haag, bij de openingswedstrijd van het nieuwe stadion, 0-0. RBC stond een half uur met tien man, na de rode kaart voor Edouard Duplan. Daarnaast werd een goal van Laurens ten Heuvel onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

RBC-trainer Rob Meppelink kan vrijdagavond opnieuw niet beschikken over Melvin Fleur (knie) en Sjack van Rijsbergen (enkel). De belangrijkste en opvallendste afwezige is echter Iwan Redan. De spits raakte op de training geblesseerd en heeft last van een kniepees. ADO mist Mimoun El Kadi (enkel) en Raymond Victoria (hamstring). Daarnaast staan er vraagtekens achter de namen van Yuri Cornelisse en Daryl Janmaat.

RBC Roosendaal-ADO Den Haag
Datum:29 februari 2008
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Van Meenen
Assistent-scheidsrechters: Bexkens en Pool
Vierde official: Hofstra




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd