Maaskant: 'Scheidsrechters fluiten tegen MVV'

Gepost door:Remy // 2008-02-16 00:00:00 // 2708 keer bekeken

Robert Maaskant is boos. De trainer van MVV denkt dat de scheidsrechters opdracht hebben gekregen tegen zijn club te fluiten. Dit naar aanleiding van de wedstrijd MVV-RKC. Scheidsrechter Van Egmond werd geweigerd in de bestuurskamer, omdat hij volgens de thuisclub oneerlijk had gefloten. Voorzitter Joseph Goumans wordt hiervoor mogelijk twee duels geschorst. Daarnaast moet MVV vrezen voor een boete van tienduizend euro en een wedstrijd zonder publiek, vanwege spreekkoren aan het adres van Van Egmond.

'Wat er gebeurd is, zal Van Egmond wel gekrenkt hebben. Na dit akkefietje zijn de arbiters blijkbaar genstrueerd om tegen MVV te gaan fluiten, ons bewust te zoeken. Zon incident mag natuurlijk nooit invloed hebben op het gedrag van andere scheidsrechters. Maar toch lijken we nu de dupe te worden van een gekrenkte Van Egmond', zegt Maaskant in het Algemeen Dagblad.

In de ogen van de trainer was het tegen RBC weer raak. 'Na afloop van de wedstrijd kreeg onze verdediger Sjoerd Winkens zelfs een gele kaart, omdat hij tegen de grensrechter had gezegd dat hij goed had gevlagd! Misschien met een ietwat cynische ondertoon, maar daar moet je als scheidsrechter toch tegen kunnen? Dit was gewoon ons zoeken!' 'Onzin', vindt Roelof Luinge, die vrijdag de wedstrijd tussen MVV en RBC leidde.'Wij zoeken MVV helemaal niet.'




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd