Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-Haarlem

Gepost door:Remy // 2008-02-07 00:00:00 // 2694 keer bekeken

RBC hoopt nog altijd op een plek in de top vijf. Na 26 wedstrijden staat de club zevende, terwijl de achterstand op nummer vijf MVV zeven punten bedraagt. Vrijdag krijgen de Roosendalers een op papier gemakkelijke tegenstander op bezoek: HFC Haarlem.

De Haarlemmers, die worden getraind door Jan Zoutman, staan achttiende in de Jupiler League. Die slechte klassering is vooral te wijten aan de slechte uitwedstrijden; Haarlem won er dit seizoen pas n. In het eigen stadion doet de club het doorgaans een stuk beter. Daarnaast is Haarlem, opgericht op 1 oktober 1889, dit jaar uiterst succesvol in het bekertoernooi. Ten koste van Willem II, FC Eindhoven en RKC bereikte de ploeg van Zoutman de kwartfinale, waarin Heracles Almelo de tegenstander is.

HFC Haarlem versterkte zich de afgelopen maand met twee spitsen en dat is geen overbodige luxe. Roel de Graaff scoorde dan al wel elf keer, maar de totale productie van de club blijft steken op dertig doelpunten. Kevin Sissing (gehuurd van De Graafschap) en Jeroen Ketting (op huurbasis overgekomen van Cambuur Leeuwarden) moeten daarin verandering brengen. Vorige week maakten ze tegen RKC (2-0 nederlaag) hun debuut.

In Haarlem kwam RBC eerder dit seizoen niet verder dan 1-1. Het openingsdoelpunt van Stojanovic werd ongedaan gemaakt door zmen. Doelman Rodney Ubbergen kreeg nog de rode kaart, waardoor Nick de Jong debuteerde in het betaalde voetbal. Vorig jaar won RBC de thuiswedstrijd met 2-0. Sven Delanoy en Edouard Duplan maakten de goals.

RBC-trainer Rob Meppelink moet het tegen Haarlem stellen zonder Melvin Fleur (knieblessure), Sjack van Rijsbergen, Petr Dragoun en Lassana Sidibe (alledrie enkelblessure).

RBC Roosendaal-HFC Haarlem
Datum:8 februari 2008
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Janssen
Assistent-scheidsrechters: Van der Hilst en Zuidema
Vierde official: Van der Meer




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd