Ex-RBC'ers: overzicht week 5

Gepost door:Remy // 2008-02-06 00:00:00 // 2718 keer bekeken

Laatste seizoen bij RBC: 2007/2008
- Peter Jungschlger ontbrak wederom bij VVV. De middenvelder was niet wedstrijdfit. Zijn club verloorhet belangrijkeduel tegen Sparta met 0-2.

- Bij de Rotterdammers mocht Edouard Duplan vijf minuten voor tijd invallen.

- Laurens ten Heuvel zat nog niet bij de selectie van Stormvogels Telstar. Zijn nieuwe club won wel met 2-1 van Veendam.


Laatste seizoen bij RBC: 2006/2007
- Opnieuw een basisplaats voor Tyrone Loran bij NAC. Er werd met 1-0 gewonnen van FC Twente.

- Arjan Ebbinge speelde negentig minuten voor FC Den Bosch. In de slotminuut werden de drie punten gepakt tegen ADO: 1-0.

- Hans Denissen werd na een uur vervangen bij MVV. De ploeg van Robert Maaskant ging met 2-1 onderuit op bezoek bij Go Ahead Eagles.

- Kevin Diaz (FC Eindhoven) verloor met 1-2 van zijn oude club RBC.

- Paul de Lange kwam aan het begin van het seizoen niet aan spelen toe bij Veria, maar de laatste weken is hij verzekerd van een basisplaats. Zijn Nederlandse ploeggenoot Joost Terol vertelt in VI dat De Lange laat zien dat hij de beste is bij de Grieken. Overigens noemt de doelman de club 'een drama'. Het niveau vergelijkt hij met de derde klasse amateurs. De promovendus, die vecht tegen degradatie, verloor met 1-2 van Iraklis Saloniki.


Laatste seizoen bij RBC: 2005/2006
-
Bjrn Daelemans, Donny de Groot, Sidney Lammens en Ebou Sillah kwamen niet in actie voor hun clubs. Laatstgenoemde werd vorige week met succes geopereerd aan een knie. MVV is hem echter nog wel weken kwijt.

- Nyron Wau speelde de hele wedstrijd bij FC Den Bosch tegen ADO (1-0)

- Doelman Mark Volders leed met Excelsior Moeskroen een 0-2 nederlaag tegen Bergen.

- Tim Smolders werd een minuut voor tijd gewisseld bij Charleroi. KV Mechelen won met 1-0.

- De bekerwedstrijd tegen Germinal Beerschot Antwerpen verliep dramatisch voor Paul Kpaka en zijn club Roeselare. GBA, waar Kpaka in het verleden aan de lopende band scoorde, zegevierde met 5-1. De competitiewedstrijd tegen Racing Genk eindigde in 0-0.

- Edgar Marcelino mocht een dik half uur meedoen bij Omonia Nicosia, dat met 3-0 won van Salamina Famagusta.


Laatste seizoen bij RBC: 2004/2005
- Edwin de Graaf (beenblessure), Damin Hertog, Ramon Luijten en Elvis Hammond speelden niet. Sammy Youssouf en Jesper Hakansson hebben nog winterstop.

- Maikel Aerts stond negentig minuten onder de lat bij Willem II. FC Utrecht was met 2-0 te sterk.

- Azubuike Oliseh (Roeselare) kreeg een gele kaart tegen Germinal Beerschot en werd tegen Genk al na 37 minuten vervangen. Na zijn eigen goal van vorige week is zijn terugkeer in Belgi nog geen succes.


Laatste seizoen bij RBC: 2002/2003
- FC Utrecht-verdediger Sander Keller was geschorst.

- Geert den Ouden (foto) pakte met Excelsior een punt tegen De Graafschap: 1-1. Daarnaast kwam het opmerkelijke nieuws naar buiten dat Ajax in de winterstop heeft geprobeerd de spits over te nemen. Den Ouden, die dit seizoen veel scoort, werd als ideaal breekijzer gezien. Excelsior wilde hem echter niet laten gaan. Mogelijk wagen de Amsterdammers in de zomer nog een poging. 'Het is een interessante optie, we zullen van de zomer verder kijken. We hebben meer opties', aldus technisch directeur Martin van Geel.

- Marcel van der Sloot liep tegen een gele kaart aan in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Zijn club FC Dordrecht won met 1-0.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd