Interviews
Meest recente interviews

Uitslagen Jeugd

Gepost door:Jan Jaap // 2008-01-27 00:00:00 // 2730 keer bekeken

Dit weekeinde een volledige competitieronde voor alle RBC jeugdelftallen. Niet al te verrassend meer bracht opnieuw de B-jeugd de hoogste score op het scorebord. In de uitwedstrijd tegen UVS werd met 5-0 gewonnen en daardoor is promotie weer een stapje dichterbij.

RBC A1 bracht een bezoekje aan hekkensluiter in de 1e divisie, Spijkenisse. Al in de 11e minuut scoorde RBC uit een fantastische vrije trap van Frank van Kouteren de 0-1. Daarna werd het spel van RBC steeds slechter. Er waren dan ook tal van mogelijkheden voor Spijkenisse om de gelijkmaker binnen te tikken, maar dankzij goed keeperswerk van Nick de Jong bleef het 0-1.

De B-junioren reisden af naar Leiden. Op een slecht bespeelbaar veld, waar ook nog eens een forse wind over joeg, opende Massoud Osmanie in de 4e minuut de score. Na legio kansen gemist te hebben was het dan eindelijk rust. Met de wind in de rug was RBC na de rust niet meer te houden. Eerst was het Mitchell van der Stappen die de 2-0 binnenschoot. Niet veel later maakte Pepijn Veerman uit de rebound de 3-0. RBC besloot om nog even door te gaan en zo zorgden de invallers Rick Dieleman en Wouter Prent voor de verdiende 5-0 overwinning.

Het geplaagde elftal van Erwin de Nijs speelde ook een uitwedstrijd. Dit deden zij op Sportcomplex 'de Toekomst' tegen Sparta C1. De thuiswedstrijd tegen het sterke Sparta Rotterdam werd fiks verloren. Vandaag was al een grote verbetering constateerbaar. Er werd dan ook maar een nipte nederlaag van 2-0 geleden. RBC C1 zal nog hard moeten werken om degradatie te ontlopen.

In de voorjaarscompetitie begon de C2 met een gelijkspel tegen Vitesse/AGOVV. RBC domineerde de hele wedstrijd maar kwam niet tot echt grote kansen. Vitesse/AGOVV, dat voor de rust slechts n keer gevaarlijk was en daaruit meteen scoorde, hield RBC dan ook op een niet geheel verdiende 1-1 eindstand.

Het goed draaiende RBC D1 speelde een thuiswedstrijd op het kunstgras van Vierhoeven tegen RKC Waalwijk. De score werd geopend door Bart Nieuwkoop 1-0. Niet veel later zorgde Randy Elst voor de 2-0. Nog voor het einde werd Tom Schipper na een prachtige dribbel waarbij hij vier man passeerde gevloerd in de 16 meter. De penalty werd door 'het kanon' Alper Ozturk bijna door het net heen geschoten. Ook de D2 speelde een thuiswedstrijd op Vierhoeven. Een stadsderby tegen middenmoter RKVV Roosendaal. Al vroeg in de wedstrijd na een mislukte terugspeelbal scoorde Roosendaal. Niet veel later stond de hele RBC defensie te slapen bij een hoekschop die zomaar binnen werd gelopen. En ook de 3e kans voor Roosendaal was een doelpunt. Ook nog voor de rust scoorde Daniel met een prachtig hakje.Na wat omzetting in de rust scoorde Daniel opnieuw met een mooi hakje. Verder dan dit kwam RBC niet. Zo lijkt de titel niet meer binnen handbereik. Ook de D3 speelde dit weekeinde een wedstrijd tegen RKC maar dan in Waalwijk. RBC speelde een slechte wedstrijd. Het leek wel of er bij sommige spelers niets wou lukken. Een speler van RKC moest de bal 4 keer achter elkaar op doel schieten om een doelpunt te maken en zo verloor RBC Roosendaal D3 opnieuw.