Voorbeschouwing RBC-RKC

Gepost door:Remy // 2008-01-24 00:00:00 // 2573 keer bekeken

Na de winterstop heeft RBC vijf punten uit drie wedstrijden behaald. Vrijdag zouden de Roosendalers deze serie een mooi vervolg kunnen geven als er wordt gewonnen van RKC. Dat is echter geen gemakkelijke opgave. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic is niet voor niets koploper. De Waalwijkers hebben inmiddels nummer twee FC Zwolle op vier punten achterstand gezet. Daarnaast versterkte RKC zich de afgelopen weken met Ferne Snoyl en Wouter Gudde.

Ook bij RBC hangt een positieve sfeer. Dinsdag werd bekend dat Mels van Driel de club komt versterken. Twee dagen later werd ook spits Iwan Redan gecontracteerd. Of de nieuwelingen direct in de basis zullen starten is nog niet duidelijk. Beiden zijn in ieder geval wel speelgerechtigd.

Zoals de meeste clubs moet ook RKC het vooral hebben van de thuiswedstrijden. Op vreemde bodem werden slechts vier van de twaalf duels gewonnen. Maar liefst zeven keer stond er na negentig minuten een gelijkspel op het scorebord.

Dit seizoen kwamen RBC en RKC elkaar al drie keer tegen. De wedstrijd op het Spanjaardsgattoernooi bleef 0-0. RBC won vervolgens de strafschoppenserie en was in de finale te sterk voor NAC. Het spectaculaire bekerduel in Waalwijk ging nipt verloren: 4-3. Ook de competitiewedstrijd leverde een nederlaag op. RKC won via doelpunten van Dustley Mulder en Fred Benson.

RBC kan vrijdagavondniet beschikken over de geblesseerden Melvin Fleur, Robin van Nijnatten, Petr Dragoun en Sjack van Rijsbergen. Aanvaller Jeffrey Vlug is er wel weer bij. Hij was tegen Cambuur nog geschorst.

RBC Roosendaal-RKC Waalwijk
Datum:25 januari 2008
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Nijhuis
Assistent-scheidsrechters: Van de Ven en Zeinstra
Vierde official: Tulleners




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd