Voorbeschouwing Veendam-RBC

Gepost door:Remy // 2008-01-13 00:00:00 // 2504 keer bekeken

Voor de tweede keer in vier dagen wacht RBC een lange reis naar een uitwedstrijd. Maandag moeten de Roosendalers 3,5 uur de bus in om het inhaalduel tegen BV Veendam te spelen. De wedstrijd tegen de Groningers werd eind december immers afgelast, omdat het veld in stadion De Langeleegte wegens de winterse omstandigheden onbespeelbaar was geworden. RBC-trainer Rob Meppelink vond de afgelasting een schande. Hij was met zijn selectie namelijk al in Veendam toen scheidsrechter De Groot de grasmat afkeurde. Volgens Meppelink wist de KNVB al dagen eerder dat er in De Langeleegte niet gevoetbald kon worden.

In eigen huis verloor de ploeg van Joop Gall alleen van Helmond Sport. Daarentegen won Veendam (net als RBC) pas n uitwedstrijd. Het verschil tussen beide ploegen is dan ook maar twee punten. RBC staat negende, Veendam twaalfde. Afgelopen vrijdag speelde zowel RBC als Veendam gelijk. De Roosendalers namen een punt mee uit Zwolle, terwijl Veendam niet verder kwam dan 2-2 op bezoek bij FC Dordrecht. De uitploeg nam tot twee keer toe de leiding via Woudenberg en Wiekens. Ex-RBCer Van der Sloot scoorde echter tegen, evenals Kalisse vlak voor tijd.

Het treffen in het Rosada Stadion leverde RBC dit seizoen een 4-1 zege op, ondanks een vroege voorsprong voor de bezoekers. De laatste ontmoeting in Veendam, in november 2006, eindigde in 1-1. De thuisploeg was bijna de hele wedstrijd beter, maar invaller Henk Vos opende in de tweede helft de score. Twee minuten later werd Erwin Friebel echter gevloerd door Niek Loohuis.

BV Veendam-RBC Roosendaal
Datum:14 januari 2008
Tijd:20:00 uur
Plaats: De Langeleegte
Scheidsrechter: De Groot
Assistent-scheidsrechters: Lapar en Strijker
Vierde official: Brondijk




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd