Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Zwolle-RBC

Gepost door:Remy // 2008-01-10 00:00:00 // 2714 keer bekeken

Na een maand winterstop kan RBC meteen vol aan de bak. De Roosendalers spelen drieduels in acht dagen, omdat komende maandag de uitwedstrijd tegen Veendam wordt ingehaald. Vrijdag staat eerst de reis naar Zwolle op het programma.

FC Zwolle draait dit seizoen uitstekend. De ploeg van Jan Everse bezet na 22 wedstrijden de tweede plaats met slechts twee punten achterstand op koploper RKC. Ook in de periodestand staat de club tweede. In het nieuwe stadion, waar nog flink aan gebouwd wordt, heeft Zwolle dit seizoen zelfs nog niet verloren. Daarnaast kunnen de Zwollenaren rekenen op een solide defensie. Keeper Diederik Boer kreeg pas 25 goals tegen. Alleen MVV deed het met 24 tegengoals beter. RBC (26) is derde in dat opzicht. De deze zomer aangetrokken spits Toz is een echte versterking gebleken voor FC Zwolle. Hij staat na twintig duels al op tien goals. Ook Anton Jongsma is met acht doelpunten goed op dreef.

Terwijl RBC deze winter gewoon in Nederland bleef, ging Zwolle wel op trainingskamp in het buitenland. Everse verbleef met zijn selectie een week op Mallorca. Bovendien werd bekend dat de 20-jarige aanvallende middenvelder Leonardo de rest van het seizoen in het blauw-witte shirt speelt. Waarschijnlijk is hij echter nog niet speelgerechtigd voor de wedstrijd van vrijdag. Tegenover de komst van Leonardo staat het vertrek van Petri Oravainen. De Finse aanvaller gaat aan de slag bij HJK Helsinki.

RBC staat na iets meer dan een halve competitie achtste. Daarnaast raakte de club deze week aanvoerder Peter Jungschlger kwijt aan VVV en werd het oefenduel tegen Germinal Beerschot verloren met 0-4. Toch is RBC niet helemaal kansloos. Eerder dit seizoen werd thuis immers nog met 2-1 gewonnen. Het betekende destijds de eerste nederlaag van het seizoen voor FC Zwolle, terwijl RBC afstand deed van de laatste plaats. Ook vorig jaar trokken de Roosendalers twee keer aan het langste eind.

Dit weekend zal voorafgaand aan alle wedstrijden in het betaalde voetbal een minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis aan Karel Jansen senior, bondsridder van de KNVB. Jansen overleed afgelopen dinsdag op 82-jarige leeftijd. Behalve bondsridder was hij ook oprichter van de VVCS, de Vereniging van Contract Spelers.

FC Zwolle-RBC Roosendaal
Datum:11 januari 2008
Tijd:20:00 uur
Plaats: Stadion FC Zwolle
Scheidsrechter: Jol
Assistent-scheidsrechters: Rozeboom en Talens
Vierde official: Heida




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd