Den Otter assistent-bondscoach van Kazachstan

Gepost door:Nieuwkomer // 2008-01-10 00:00:00 // 2655 keer bekeken

RBC Roosendaal meldt dat Peter den Otter assistent-bondscoach van Kazachstan wordt. De huidige assistent-/keeperstrainer en hoofd voetbalopleiding verruilt per direct RBC Roosendaal vooreen baanaan de zijde van bondscoach Arno Pijpers. De 36-jarige Zwijndrechtenaar tekent een contract voor 2 jaar in de voormalige Sovjetrepubliek.

Den Otter doorliep in zijn actieve carrire alle jeugdelftallen van Feyenoord.Hij zat drie jaar bijde eerste selectie van Willem IIen vertegenwoordigende selecties van het Nederlands Elftal.Vanaf 1998was hijvijf seizoenenkeeperstrainer bij Feyenoord.Hij traindedaar diverse jeugdelftallenen enige tijd zelfs de eerste selectie van Excelsior. Sinds 1 juli 2004 is hij bij RBC Roosendaal als keeper- en later ook assistent-trainer van de eerste selectie in dienst.Sinds anderhalf jaar is hij tevenshoofd voetbalopleiding. Den Otter had in Roosendaal een doorlopend contract tot medio 2009. Hoewel RBC Roosendaal de kwaliteiten van Den Otter graag had behouden voor de club is in goed overleg met manager voetbalzaken Rob Meppelink besloten hem deze geweldig mooie stap in zijn voetbalcarrire niet te misgunnen.

Arno Pijpers,die in zijn Feyenoord-tijd metDen Ottersamenwerkte, werd in januari 2006 bondscoach van Kazachstan. Onder zijn leiding eindigde de nationale ploeg als zesde in poule A van het EK-kwalificatietoernooi. Pijpers tekenderecent twee seizoenen bij in Kazachstan.

RBC Roosendaal beraadt zich de komende weken op de opvolging van Den Otter.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd