RBC wil vrijgekomen positie snel invullen

Gepost door:Remy // 2008-01-09 00:00:00 // 2693 keer bekeken

RBC betreurt het vertrek van Peter Jungschlger. De middenvelder kwam gisteren een contract voor 3,5 jaar overeen met VVV. 'Het is spijtig dat wij halverwege het seizoen een bepalende speler als Peter Jungschlger moeten laten vertrekken', aldus algemeen directeur Manfred Laros op de officile website.

'Uiteraard hadden wij liever gezien dat Jungschlger een eventuele overstap pas aan het einde van het seizoen zou maken en daar hebben wij vanzelfsprekend dan ook met hem over gesproken', vervolgt Laros.'Helaas zijn wij geen partij in de onderhandelingen met VVV-Venlo, aangezien Jungschlger een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract heeft bedongen toen hij in Roosendaal tekende. Het is helaas op dit moment de realiteit dat RBC Roosendaal alleen spelers van dit kaliber, met eredivisie-ervaring, kan aantrekken als er dergelijke clausules in langlopende contracten worden opgenomen. Voor Jungschlger is het vanzelfsprekend een mooie stap in zijn carrire.'

Laros wil zo snel mogelijk sportieve compensatie. 'Wij zullen trachten op korte termijn de vrijgekomen positie zo goed mogelijk in te vullen, hetgeen halverwege het seizoen absoluut niet mee zal vallen.' Daarentegen meldt BN/DeStem dat het er naar uit ziet dat RBC geen vervanger aan zal trekken. Trainer Rob Meppelink liet eerder al doorschemeren dat RBC wegens geldgebrek geen gelijkwaardige speler kan contracteren.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd