Voorbeschouwing Fortuna Sittard-RBC

Gepost door:Remy // 2007-12-06 00:00:00 // 2644 keer bekeken

RBC start de tweede seizoenshelft tegen Fortuna Sittard. Tijdens de eerste speelronde van het seizoen stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. De Roosendalers wonnen toen met 1-0. Een bevlieging van Edouard Duplan kort voor rust bracht RBC de zege.

Vier maanden later kunnen we concluderen dat de resultaten van RBC en Fortuna Sittard achterblijven bij de verwachtingen. Na een zeer slechte start verbeterde het spel van de ploeg van Rob Meppelink met kleine stapjes. Vorige week werd RBC echter weer een stuk teruggeworpen. Helmond Sport won met maar liefst 1-4.

Fortuna Sittard begon met de nieuwe trainer Henk Wisman aan het roer vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen. Nu de competitie halfweg is, staat de formatie uit Sittard echter laatste in de Jupiler League. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de verschillen onderaan de ranglijst erg klein zijn. Nummer vijftien Stormvogels Telstar heeft slechts drie punten meer.

RBC staat tien punten boven de Limburgers, maar toch is er geen uitgesproken favoriet voor de wedstrijd van vrijdagavond. Fortuna wist al zes wedstrijden niet meer te winnen en er werden een aantal forse nederlagen geleden. De Roosendalers wonnen dit seizoen echter pas n uitwedstrijd en namen bovendien nog nooit drie punten mee uit Sittard! Vorig seizoen werd het 2-2 in het Wagner & Partners Stadion.

Vrijdag moet de thuisploeg het doen zonder Cedric Olondo en Gino Facenna. Ramon Voorn en Nico Vanek zijn er wel weer bij. Zij keren terug van een schorsing. Bij RBC ontbreken Arin Pietersma, Sjack van Rijsbergen, Petr Dragoun, Melvin Fleur, Peter Jungschlger en Henk Vos.


RB_070810_RBC01.jpg
Edouard Duplan scoorde het eerste RBC-doelpunt van dit seizoen (Foto: BN/DeStem)


Fortuna Sittard-RBC Roosendaal
Datum:7 december 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Wagner & Partners Stadion
Scheidsrechter: Burie (Belgi)
Assistent-scheidsrechters: Bieseman en Vanden Boer (Belgi)
Vierde official: Honig (Belgi)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd