Voorbeschouwing RBC-Emmen

Gepost door:Remy // 2007-11-16 00:00:00 // 2600 keer bekeken

Vanavond ontmoet RBC in het eigen Rosada Stadion FC Emmen. De ploeg van de jonge trainer Gerry Hamstra presteert tot nu toe erg wisselvallig. Hamstra maakte in maart van dit jaar de overstap van de amateurs naar de Jupiler League. Hij volgde de ontslagen oud-RBC-trainer Jan van Dijk op. Emmen bezet momenteel de veertiende stek in het klassement. RBC doet het met een tiende plaats en vier punten meer niet veel beter. De laatste weken pakken de Roosendalers echter steeds vaker de drie punten, vooral in thuiswedstrijden. FC Emmen heeft juist een probleem met uitwedstrijden. Alleen de wedstrijd bij Stormvogels Telstar werd gewonnen. Dat is echter alweer twee maanden geleden. Daarnaast werden nog gelijke spelen behaald op bezoek bij ADO Den Haag en FC Den Bosch, de overige duels gingen verloren. Vooral de 6-0 nederlaag bij Go Ahead Eagles op de eerste speeldag en de 5-1 in Volendam (vorige week) deden pijn bij de Emmenaren.

Vorig seizoen eindigde de uitwedstrijd tegen Emmen in 2-2. RBC ging toen nog ruim aan de leiding in de eerste divisie. Tijdens de thuiswedstrijd begin januari werd het 5-0 voor de Roosendalers, die destijds in gevecht waren met De Graafschap om de koppositie. Paul de Lange, Benjamin Martha (2x) en Sven Delanoy hadden na twintig minuten de zege al veiliggesteld. Henk Vos maakte in de tweede helft de vijfde.

RBC mist vanavond nog altijd Petr Dragoun en Henk Vos. Net als vorige week worden zij vervangen door Sjoerd Schrier en Laurens ten Heuvel, die tegen Eindhoven twee keer scoorde. Ook de tegenstander mist een hoop spelers door blessures. Onder andere Jannes Wolters, Mark Bevaart en Frank Broers zijn er niet bij. Verder is het nog twijfelachtig of Robin Demeijer en Sergio van Dijk inzetbaar zijn.

RB_071109_RBC04.jpg
Laurens ten Heuvel wordt gefeliciteerd na een doelpunt tegen FC Eindhoven (Foto: BN/DeStem)

RBC Roosendaal-FC Emmen
Datum:16 november 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: De Groot
Assistent-scheidsrechters: De Graaf en Schaap
Vierde official: Cairo




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd