Meppelink stoort zich aan fluitconcert richting Martha

Gepost door:Remy // 2007-11-13 00:00:00 // 2707 keer bekeken

Bij een 3-0 voorsprong kwam Benjamin Martha in de 77e minuut van de wedstrijd tegen FC Eindhoven in het veld voor Sasa Stojanovic. De kleine aanvaller werd met een fluitconcert begroet. 'Ik vond het echt ongepast hoe het publiek tegen Benji tekeer ging', reageert trainer Rob Meppelink (foto)in BN/DeStem. 'Ja, er zijn wedstrijden geweest waarin hij kansen miste. Maar vergeet niet dat hij vorig seizoen heel vaak heel goed is ingevallen. Benji verdient steun.'

De 25-jarige aanvaller kwam in de zomer van 2006 over van amateurclub DOTO. In zijn eerste seizoen maakte hij, voornamelijk als invaller, vijftien doelpunten voor RBC. Als supersub maakt Martha met zijn snelheid vaak gebruik van de ruimtes die ontstaan aan het einde van een wedstrijd. Dit seizoen deed hij dat nog tegen Cambuur, waar hij in de laatste minuut de 2-2 scoorde. Ook tegen BV Veendam was hij als invaller trefzeker. Als basisspeler is Martha vaak een stuk minder doeltreffend.