Uitslagen Jeugd

Gepost door:Jan Jaap // 2007-11-03 00:00:00 // 3042 keer bekeken

Dit weekend stonden er wederomzeven wedstrijden voor de jeugd van RBC Roosendaal op het programma. Deze speelronde werd er door geen enkel team verloren, wel waren ervier gelijke spelen. Wederom een sterke pot van de B1 bracht de grootste uitslag op het scorebord, namelijk de 1-6 op een naaste concurrent: het befaamde Westlandia.

De A1 trad aan tegen het op papier sterke RKC uit Waalwijk. De formatie van Robert Molenaar startte fel en dat resulteerde in een vroege goal al in de 2e minuut van de linksbuiten Tom Janssen. Halverwege de 1e helft was er van de zijde van RKC een venijnig schot waar keeper Nick de Jong zich op verkeek, dit was meteen de ruststand.Hoe RBC de 1e helft startte deed nu RKCdoor meteen de 2-1 op het scorebord te zetten. RBC gaf echter niet op en kwam in de 77e minuut door Ahmar El Hank op gelijke hoogte. Met nog ruim 2 minuten te spelen floot de zwakke scheidsrechter al voor het einde. Hij moest waarschijnlijk nog de bus halen.

Frans Vermeulen reisde met zijn team af naar het Westland om in Naaldwijk tegen Westlandia te voetballen. Een sterk team op papier, want RBC had slechtstwee verliespunten minder dus moest er gewonnen worden. Remy Vos werd al meteen opgeschrikt door een razendsnel doelpunt van Westlandia. RBC kwam langzaam beter in het spel en wist zich raad met het vooral fysieke spel van Westlandia. Met een prachtige goal van Pepijn Veerman was RBC weer terug in de wedstrijd. Toen werd het de middag van Massoud Osmanie metvijf treffers, waarvanvier in de 2e helft. Een zuivere hattrick dus, waarmee hijde eindstand op 1-6 bepaalde.

Ook de C1 reisde af naar Waalwijk.Dit resulteerde ineen bloedeloze 0-0. De C2 speelde op vrijdag al de derby uit bij NAC Breda. Als het team van Pim Bruins nog aansluiting wilde houden met de middenmoot moest er gewonnen worden. Dit was vooral in de beginfase goed te zien want beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd. Aan het einde van de 1e helft kreeg RBC wat kansjes, maar die verzilverdehet niet. Aan het begin van de 2e helft, op het moment dat de zieke Menno van Peer belde voor de tussenstand, scoorde Remco van der Kruyssen de 0-1. Ook NAC kreeg nogtwee grote mogelijkheden, maar RBC hied de voorpsrong vast.

De D1 stond een wedstrijd uit in Zitterd te wachten. De zieke aanvoerder Tom Schipper was er niet bij, dit was natuurlijk een domper voor trainer Gijs v/d Bom. Uiteindelijk werd er een matige pot voetbal gespeeld en RBC, dat vooral in de 2e helft 29 van de 30 minuten op de helft van Fortuna speelde, maakte de kansen gewoon niet af. De eindstand werd 1-1 en RBC keerde dus met gemengde gevoelens huiswaarts.

Ook de D2 speelde een uitwedstrijd, tegen WDS'19. Pas in de 2e helft werd er gescoord van de zijde van RBC. Binnen 20 minuten boog RBC een 1-0 achterstand om in een voorsprong van 1-3. Met goals van Raymond ten Voorden, Dennis Jaspers en de reeds van een sleutelbeenblessure herstelde Nizar Mekkaou.

Evenals de andere onderbouw elftallen speelde RBC D3 een uitwedstrijd. In Eindhoven moesten ze het opnemen tegen PSV. Het 'grote' PSV dus, hier waren de kleine mannen echter niet bang voor. Het was een op en neer gaande wedstrijd met goede kansen voor beide teams. RBC was wel de bovenliggende partij en had in principe dedrie punten terug mee naar Roosendaal moeten nemen. De einduitslag was 2-2.