Hellemons loopt Marathon Brabant uit

Gepost door:Remy // 2007-10-29 00:00:00 // 2647 keer bekeken

Zijn voetbalcarrire sloot hij een paar jaar geleden al af, maar Eric Hellemons (foto) legt zich nu toe op een andere sport. 'Mister RBC' liep gisteren zijn eerste marathon. In Etten-Leurlegde Hellemons de 42 kilometer af in drie uur, vijftien minuten en veertig seconden. Zijn tijd was goed voor de 68e plaats. Er gingen ruim 350 lopers van start.

Vanaf april bereidde de 36-jarige Hellemons zich voor op de Marathon Brabant. Wondroos aan zijn scheenbeen stond deelname nog bijna in de weg. Pas een paar uur voor het startschot klonk, besloot hij het toch te proberen. Na 25 kilometer werd de pijn aan zijn scheenbeen steeds erger en Hellemons ging over op een wandeltempo. Tegen het einde van de wedstrijd kon hij het tempo weer opvoeren.

De voormalige linksback (tegenwoordig assistent van Rob Meppelink en coach van het beloftenteam) was tevreden met zijn tijd. 'Maar het is wel mijn eerste en laatste marathon', zei hij in BN/DeStem. Even later kwam hij daar alweer op terug. 'Ach, dat is een eerste reactie. Volgend jaar wil ik in Rotterdam meedoen. Als ik dan niets tegenkom, moet een tijd binnen de drie uur mogelijk zijn.'




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd