Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-Telstar

Gepost door:Remy // 2007-10-24 00:00:00 // 2705 keer bekeken

RBC is inmiddels vier wedstrijden op rij ongeslagen. Aan het begin van het seizoen kwam RBC nog zo moeilijk tot scoren, maar tegen TOP Oss maakten de Roosendalers voor de derde keer achter elkaar minstens drie goals. Toch was het niet genoeg voor de zege, omdat de RBC-defensie in de eerste vier minuten al zovaak in de fout was gegaan dat de schade al haast niet meer te repareren leek. Bij de tegenstander van vrijdag, Stormvogels Telstar, ligt geen knotsgekke wedstrijd in het geheugen, maar een opvallende reeks. Met deze reeks verbrak Telstar een negatief clubrecord. De club met de laagste begroting in het betaalde voetbal (1,7 miljoen euro) verloor negen competitiewedstrijden op rij.

Daarnaast scoort het door blessures geplaagde elftal van trainer Luc Nijholt weinig. Opvallend is vooral dat Telstar meestal maar met n doelpunt verschil verliest. De wedstrijd tegen de nummer achttien van de Jupiler League moet dus niet te licht worden opgevat.

De reeks van Stormvogels Telstar:

Stormvogels Telstar - FC Zwolle 0-1
Stormvogels Telstar - FC Dordrecht 1-4
TOP Oss - Stormvogels Telstar 1-0
Stormvogels Telstar - FC Emmen 0-1
Helmond Sport - Stormvogels Telstar 2-1
Stormvogels Telstar - Heracles Almelo1-2 (beker)
Stormvogels Telstar - ADO Den Haag 1-2
Stormvogels Telstar - Cambuur Leeuwarden 1-2
MVV - Stormvogels Telstar 2-1
Stormvogels Telstar - FC Den Bosch 0-1

Net als vorig jaar begon Telstar het seizoen uitstekend. Nu was de ploeg de goede vorm echter veel vroeger kwijt. Gelukkig voor de Witte Leeuwen stond de derby tegen Haarlem al vroeg op het programma. Deze werd dan ook gewonnen met 1-0. Na vier duels en tien punten was het feest echter afgelopen.

RBC is daarentegen op de weg terug. Met vallen en opstaan, dat wel. Het linkerrijtje komt in zicht. Rob Meppelink zal in ieder geval moeten gaan puzzelen, nu aanvallende middenvelder Danny Guijt is geschorst. De trainer heeft nog drie linksbuitens op de bank zitten, maar zal Sasa Stojanovic niet graag een linie terughalen. De Servir, gehaald voor het middenveld, strooit met goals en assists sinds Meppelink het met hem als linkeraanvaller probeerde. Andere opties zijn wellicht Frits Paap en Sjack van Rijsbergen.

Vorig seizoen eindigde RBC-Telstar in 3-1. In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tankte RBC vertrouwen voor de play-offs. De uitwedstrijd leverde een 2-4 zege op voor de Roosendalers. Benjamin Martha was destijds met twee doelpunten belangrijk. De aanvaller was ingevallen voor Hans Denissen, die in die wedstrijd zwaar geblesseerd raakte.

RBC Roosendaal-Stormvogels Telstar
Datum:26 oktober 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Sanders
Assistent-scheidsrechters: Van der Zanden en Van Dongen
Vierde official: Van der Meer




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd