Voorbeschouwing TOP Oss-RBC

Gepost door:Remy // 2007-10-19 00:00:00 // 2609 keer bekeken

RBC begint de derde periode met een uitwedstrijd tegen TOP Oss. De Roosendalers zijn de laatste weken punten gaan pakken en tegen BV Veendam werd bovendien een uur goed gevoetbald. Het begin van die wedstrijd toonde echter aan dat er nog genoeg werk te doen is.

TOP Oss begon net als RBC erg slecht aan het nieuwe seizoen. In de tweede periode ging het echter ook met de ploeg van trainer Hans de Koning een stuk beter. De Ossenaren draaiden zelfs even bovenin mee in de periodestand. Na de nederlaag tegen ADO Den Haag (1-3) van vorige week zakte de ploeg echter weer. TOP Oss bezet na twaalf duels de zestiende plaats in de Jupiler League. Het vorige seizoen sloot de club af op een zeventiende plaats.

RBC-TOP Oss was destijds de eerste competitiewedstrijd. De thuisploeg won met 3-1, door doelpunten van Edouard Duplan (twee) en Sven Delanoy. Ex-RBCer Marcel van der Sloot scoorde nog tegen en zou later een rode kaart krijgen. In Oss werd het 2-0. Rik van de Langenberg en Alexander Prent scoorden tegen een zwak RBC.

Hans de Koning beschikt over een zeer ruime selectie met veel jonge voetballers. Voor aanvang van het seizoen zijn een aantal spelers uit de eigen jeugd overgeheveld naar de eerste selectie. De kans is groot dat een aantal van hen vanavond speelminuten krijgt. De Koning mist namelijk nogal wat (basis)spelers door blessures en schorsingen. Van de Langenberg, Bozbiyik, Thijssen, Christina en Arnold van Hintum zijn afwezig door blessures. Daarnaast zijn Kazlauskas, Schoofs, Zafarin en oud-RBC-doelman De Vogt geschorst voor dit duel.

Bij RBC is reservedoelman Rodney Ubbergen niet inzetbaar. De keeper heeft zijn schorsing van twee duels uitgezeten, maar kampt nu met een voetblessure. Sjack van Rijsbergen heeft last van zijn enkel.

TOP Oss-RBC Roosendaal
Datum:19 oktober 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: TOP Oss Stadion
Scheidsrechter: Steegstra
Assistent-scheidsrechters: Bexkens en Buiting
Vierde official: De Graaf




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd