Media slaan op hol, Maaskant maakt zich niet geliefd

Gepost door:Remy // 2007-09-29 00:00:00 // 2661 keer bekeken

De kranten stonden er vol van en de andere media namen het bericht al snel over. Robert Maaskant had in De Telegraaf wat gezegd over illegaal gokken door voetballers. De vraag is waarom hij het nodig vond dat te doen. Duidelijk is dat de MVV-trainer zich niet populair heeft gemaakt.

Het gebeurt gewoon en daar kunnen we niet omheen. Maaskant meldt dat tijdens zijn eerste periode bij RBC spelers op wedstrijden gokten in het illegale circuit. Ik heb meegemaakt dat mijn spelers, onder wie de huidige NAC-middenvelder Edwin de Graaf, gokten op wedstrijden bij illegale organisaties. Feit is dat De Graaf jaren geleden inderdaad wel eens meedeed aan een voetbalpool. Toen Maaskant dat ontdekte heeft hij dat doorgegeven aan de directie, die daarop de RBC-spelers verbood op wedstrijden te gokken. Die berichten verschenen destijds ook al in de media. De Graaf is daarom ook verontwaardigd en teleurgesteld dat zijn naam opnieuw opduikt. Dat gevoel wordt versterkt omdat hij afgelopen week nog met Maaskant sprak. De oefenmeester zou daarbij hebben aangegeven dat hij de naam van de middenvelder niet heeft genoemd, toen hij werd benaderd door De Telegraaf.



Edwin de Graaf (foto: BN/DeStem)

Het is natuurlijk maar de vraag in hoeverre de verhalen in de media, en zeker die in sensatiekrant De Telegraaf, kloppen. De zin Ik heb meegemaakt dat mijn spelers (onder wie de huidige NAC-middenvelder Edwin de Graaf, red.) gokten op wedstrijden bij illegale organisaties zou immers al heel anders klinken.

Ook RBC-voorzitter Jan Pollemans is niet blij met de uitspraken van Maaskant. Waarom komt hij daar nu mee en waarom betrekt hij RBC erbij? Oude koeien zijn het, zegt hij in BN/DeStem. Maaskant lichtte onze toenmalige directeur Paul van der Kraan in en vervolgens is er een verbod gekomen op het gokken. Die zaak is toen al volledig afgehandeld. Bovendien was er eigenlijk nauwelijks iets aan de hand, want er werd niet gegokt op eigen wedstrijden, alleen op buitenlandse duels.

Maaskant ging nog verder met uitspraken als: De meeste spelers die aan dit circuit meededen, waren afkomstig uit het Haagse en Ik ben ervan overtuigd, ik ben er zeker van dat spelers van ADO gokken op wedstrijden. Een paar jaar geleden was hier immers al sprake van. Nu zijn er opnieuw beschuldigingen. Niet erg handig in een periode waarin ADO in opspraak raakte. Spelers van die club zouden op eigen wedstrijden hebben gegokt bij illegale organisaties. ADO deed zelf aangifte en de zaak wordt momenteel onderzocht door de Politie Haaglanden. Daarnaast gingen er geruchten dat ook andere wedstrijden in de eerste divisie zouden zijn benvloed. Om er zeker van te zijn dat de lezers de voor de hand liggende link zouden leggen, plaatste De Telegraaf een foto van De Graaf in zijn ADO-tijd bij het artikel.

ADO Den Haag is boos en zal bij de KNVB en de CBV, de belangenorganisatie van coaches betaald voetbal, een formele klacht indienen tegen Maaskant. Hij gaat als buitenstaander concreet in op de huidige situatie van ADO Den Haag. Wij nemen afstand van zijn uitlatingen en vinden het zeer kwalijk richting onze technische staf en spelersgroep, zegt interimdirecteur John Arzbach op de website van de club.

Iedereen blijft vol vragen, maar Maaskant zelf was de hele dag niet te bereiken, ook niet voor De Graaf en Pollemans. Vrijdagavond verscheen hij wel voor de camera van RTL en gaf hij aan niet meer te reageren op de zaak. Het is geen issue. Als je niets te zeggen hebt, moet je zwijgen. Verstandige woorden. Helaas heeft hij ze pas verzonnen n het interview met De Telegraaf.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd