Voorbeschouwing Haarlem-RBC

Gepost door:Remy // 2007-09-28 00:00:00 // 2690 keer bekeken

Nu RBC eindelijk weer wat vaker weet te scoren, geeft het plots veel meer doelpunten weg. Dat resulteerde afgelopen dinsdag nog in een spectaculaire, maar teleurstellende 4-3 nederlaag bij RKC. Vandaag krijgen de Roosendalers een nieuwe kans om de eerste uitzege van het seizoen te behalen. De tegenstander is HFC Haarlem.

De Haarlemmers boekten deze week een bijzonder knap resultaat in het bekertoernooi. Haarlem schakelde eredivisionist Willem II uit. Na 120 minuten voetbal stond het nog steeds 1-1, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Keeper Ren Ponk stopte er twee en werd zo de held van de avond.



Ren Ponk pakt een strafschop tegen Willem II (Foto: hfchaarlem.nl)


In de competitie staat Haarlem met een vijftiende plaats en negen punten niet veel hoger dan RBC. Onder leiding van de in het profvoetbal debuterende coach Jan Zoutman is de club in eigen huis echter nog ongeslagen. Ook vorig seizoen bleek Haarlem lange tijd niet te kloppen in het oude Haarlem-stadion. In januari van dit jaar kwam RBC nog goed weg met een 1-1 gelijkspel. Kees Kwakman kopte pas een paar minuten voor tijd de gelijkmaker binnen.

Topscorer aan de kant van Haarlem is dit seizoen Roel de Graaff met vier treffers. Ook Bernard Quinoo (drie goals) weet de laatste tijd gemakkelijk het net te vinden. De Haarlemse topscorer van een paar jaar geleden zit nu op de bank bij RBC: Laurens ten Heuvel. Het lijkt erop dat Henk Vos (die weer fit is nadat hij geblesseerd uitviel tegen RKC) opnieuw de voorkeur krijgt in de punt van de aanval. Daarnaast is het waarschijnlijk dat linksbuiten Benjamin Martha weer uit de basis verdwijnt, omdat rechtsback Gerry Koning terugkeert van een schorsing. Sven Delanoy, tegen RKC rechtsachter, schuift weer door naar het middenveld, terwijl Sasa Stojanovic als een soort hangende linksbuiten zal fungeren. Onder de lat vervangt Rodney Ubbergen wederom de geblesseerde Erwin Friebel.

HFC Haarlem-RBC Roosendaal
Datum:28 september 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Haarlem-stadion
Scheidsrechter: Makkelie
Assistent-scheidsrechters: Van Dijk en Zuidema
Vierde official: Gzbyk

Vermoedelijke opstellingen:
HFC Haarlem: Ponk; Berck Beelenkamp, Akerboom, Kruijer, Axwijk; Huymans, Burgzorg, Karreman; Wijks, Quinoo en De Graaff.

RBC Roosendaal: Ubbergen; Koning, Dragoun, Kwakman, Kerstens; Delanoy, Jungschlger, Guijt; Vlug, Vos en Stojanovic.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd